Natuurlijk als om 1 januari 00.00.15 uur de eerste knallen (nou ja eerste…) te horen zijn, begint de start van het nieuwe jaar, of eigenlijk om 00.00.01 uur als we na het nationale aftellen elkaar de eerste kus van nieuwe jaar bezorgen! Maar voor ons Vinkelieren start het nieuwe jaar altijd op de tweede zondag van dat nieuwe jaar. Zo ook dus afgelopen zondag. Reeds waren de eerste leden behoorlijk vroeg al in ons aller Pluuf neergestreken. De klok nog niet op wintertijd? Er schijnt ergens te hebben gestaan dat onze eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar om 10.00 uur zou starten… Terwijl in de uitnodiging van ons bestuur enz.
Dus om 11.00 uur was er al sprake van een zeer goede gevulde kantine. De gebruikelijke zoenen werden uitgewisseld, de laatste nieuwtjes werden verspreid , ontwikkelingen her en der besproken . Kortom met of zonder gehoorapparaat moest je je de keel en stembanden weer flink aan het werk zetten om boven het gekrakeel uit te komen. Achter de bar werden er weer overuren gedraaid en in de oase lag Nienke (inmiddels alweer bijna 5 maanden oud) alvast te wennen aan de Vinkelsfeer. Buiten werkten Marcelle, Peer en Pim, met al dan niet een flinke pollepel (vroeger bij ons thuis werd daar de witte kookwas mee omgedraaid…) in de aanslag, zich een aantal slagen in de rondte om het ontbijtbuffet voor de goegemeente op tijd te kunnen serveren. En dat lukte en hoe. Wederom zeer geslaagd! Het meest heerlijke brood van bakker Robért!
Even na aanvang van het gebeuren vroeg onze scheidende voorzitter de aandacht om zijn nieuwjaarstoespraak ten gehore te kunnen brengen. Het afgelopen jaar memorerend en kijkend naar dit jaar waren de speerpunten van zijn betoog. In deze nieuwsbrief kun je kennis nemen van zijn uitgesproken tekst. Zijn laatste dus. En daarna bleef het nog redelijk lang onrustig, maar gezellig!!!
Proost.

Gert Tiele

1 reactie op “2020 gestart!”

  1. Hans Schoots

    Pim ,Peer & Marcelle,
    Bedankt voor het verzorgen van de goed verzorgde lunch.
    Hans&Gerrie.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top