A.L.V.  herverdeling.

Met ongeveer 110 leden en de machtigingen en mondkapjes op zak reden we met zijn allen naar de St. Lucaskerk in Tilburg.

Het bestuur had het uitstekend geregeld wat betreft de covid19 maatregelen.

Op de parkeerplaats stonden de parkeerwachters met snoet op om aan te wijzen waar eenieder kon parkeren.

Bij binnenkomst even de handen ontsmetten en met mondkapje op naar een van de vier inschrijftafels waar je je handtekening moest zetten voor jezelf en voor je machtiging. Voor mij was dat dezelfde tafel, mijn L van mijn achternaam en de J van diegene die mij gemachtigd had. Met twee groene kaartjes en een flesje water werden we naar onze plaats begeleid.

Op de kerkbanken was keurig een afstand van minstens anderhalve meter afgezet. Zat je dan mocht het mondkapje af. Zitten blijven deed ik niet, met de snoet op liep ik door de kerk om foto’s te maken.

Iets later dan gepland, tien over half drie,  opende Henk de vergadering.De amendementen van  Paul en Theo kwamen als eerste aan bod, zij kregen alle tijd om hun voorstellen toe te lichten. Reacties kwamen los. Wilde je iets zeggen dan kwam de microfoon op statief naar je toe, toch lastig om op deze manier met die loop van de microfoon te vergaderen. Door de overlappende items over de dissel in de twee amendementen ontstond verwarring. Het duizelde Henk en hij kwam er niet goed meer uit. Toen er gestemd moest worden was er  chaos.  Het bestuur nam een korte time-out waarna de stemming opnieuw opgepakt werd. Helaas kwamen er niet genoeg stemmen voor de amendementen van Paul en Theo.

Toen was het inmiddels kwart voor vijf en gaf Henk aan dat er nog maar een kwartier gebruik gemaakt kon worden van de kerk. Het plan van het bestuur over de herverdeling moest nog in stemming gebracht worden.

Onder enorme druk en met veel commentaar en opmerkingen werd dit plan wel door de meerderheid aangenomen. Aad, Ferry en Cees hadden het erg druk met het tellen van de stemmen. 

Er zal nog gesleuteld moeten worden aan dit plan rekening houdend met de reacties en opmerkingen die vanuit de zaal kwamen. Het bestuur en de commissie  zullen dit nog onder de loep  moeten leggen  maar we kunnen met zijn allen verder.

Leden maar zeker ook het bestuur hebben een vervelend gevoel overgehouden aan deze vergadering die verre van vlekkeloos is verlopen. Laten we dit snel vergeten en positief en constructief bouwen aan de veiligheid van het verenigingsterrein.

En nu duimen dat de financiële A.L.V. en de plaatsverdeling door kan gaan. Met nieuwe corona maatregelen in zicht kan het zomaar zijn dat het niet  toegestaan is om met veel personen bij elkaar te komen.

Voor het bestuur weer een grote klus om te bedenken, te regelen, mogelijkheden te onderzoeken hoe dat dit weer moet in deze bijzondere tijd. Wederom het risico lopen dat alles wat er geregeld is toch geen doorgang kan vinden door regionale of landelijke opgelegde beperkingen.

Ik wens het bestuur succes en waardeer en dank hen en de herverdelingscommissie voor de vele uren die zij in al deze projecten hebben gestoken.

Laten we hopen dat we nooit meer onder deze rare omstandigheid hoeven te vergaderen en dat we bij de volgende A.L.V. weer in een gewone zaal naast elkaar zitten.

Wil van de Laak

Scroll naar top