Wat is er deze week te doen op het Vinkel?

Proefjesmarkt

Woensdag 22 juli kunnen de kinderen op de camping proefjes komen doen in de tafeltennishal.

Ze gaan als echte onderzoekers aan de slag.

We gaan onzichtbare stof schenken, lava fles maken, sterretjes zien, ontdekken hoe kan je geel water rood maken en hoe werkt een raket.

Dus kom woensdag 22 juni om 15 uur naar de tafeltennishal.

Avondspel

Elke vrijdag avond gaan we met de kinderen bij het vijverveld een spel doen. Afgelopen vrijdag avond hebben de kinderen met Wies gezongen en wat spelletjes gespeeld en daarna hebben ze met elkaar leven Stratego gespeelt. Aanstaande vrijdag gaan we er ook weer een leuke avond van maken.

 

Thy dye

Zaterdag 25 juli gaan we met de kinderen thy dye-en.

Dus verzamel een wit T-shirt, ondergoed of sokken en kom na ar de tafeltennishal om ze om te toveren naar een door jou zelf gemaakte kleuren creatie.

Kom zaterdag 25 juli om 15:00 naar de tafeltennishal

 

De proefjes en het Thy dye-en zijn voor alle leeftijden als je nog geen 7 bent neem dan je papa, mama, opa of oma mee zodat zij samen met jou kunnen ontdekken hoe de proefjes werken en hoe je een mooi gekleurd T-shirt maakt.

Vind je het leuk om mee te doen geef je dan op in de map bij de receptie.

Speurtocht

Elke dag kan je uit de activiteiten map bij de receptie een speurtocht pakken. Je kan kiezen uit de volgende speurtochten:

  • Bijna hetzelfde speurtocht
  • Vogelbingo
  • Jakkiedingenzoektocht
  • Geocaching 5 verschillende

WAT IS GEOCACHING?

Geocaching is een avontuurlijk spel op basis van coördinaten. Maar op de camping doen we het door de locatie te omschrijven. Het basisidee is dat personen waar ook ter wereld caches verstoppen en de locaties van deze caches delen. Deze geocach is extra bijzonder want deze word alleen gedeeld met mensen op het Vinkel.
Caches zijn kleine plastic trommeltjes. In deze trommeltjes past een logboekje en een aantal ruilitems (kleine speeltjes). Is de cache eenmaal gevonden, dan geeft de cache z’n geheimen prijs en beloont de vinder met een klein cadeautje.
Aan de vinder wordt gevraagd iets uit te cache te nemen en hiervoor in de plaats weer iets achter te laten. Op de camping ligt op 5 plaatsen een cache verstopt.

WAT ZIJN DE SPELREGELS VAN GEOCACHING?

  1. Neem iets uit de cache
  2. Laat iets achter in de cache
  3. Schrijf iets in het logboek
  4. Hou de locatie geheim
  5. Leg de instructie weer terug in de activiteitenmap

Hoe spreek je geocaching uit: als Dzjio-kesjing. Het woord cache (schat) spreek je dus uit als kesj. Dus niet als ketsj!

Miranda.

Scroll naar top