1) Abandon 2) Abdicatie 3) Aliënatie 4) Baan 5) Baanvak 6) Cessie 7) De kortste weg tussen twee punten 8) Desistement 9) Distantie 10) Draagwijdte 11) Eind 12) Etappe 13) Gebied tussen twee punten 14) Hoeveelheid ruimte tussen twee punten 15) Interval 16) Kloof

Vanmorgen was het zover: de aan mijzelf gemaakte belofte nakomen weer de hardloopschoenen, short en shirt aan te trekken. En via de voordeur de wijdere wereld (in vergelijking met de voorgaande weken) in te trekken en in ieder geval niet om de kortste weg tussen twee punten af te leggen. Ik heb voor het eerst sinds maanden weer een stukje lopen rennen, een aardige afstand overbrugd zeg maar. Ik heb mezelf niet gedragen zoals koeien plegen te doen als zij in het voorjaar weer voor eerst de groene oases in mogen. Hoewel ik verschillende sporters afgelopen week op tv heb horen uitspreken dat zij nu begrepen welk gevoel deze beesten moesten hebben als zij weer voor het eerst de wei in mogen huppelen. Ook al die sporters gaven blijk het weer super te vinden, te doen wat zij het liefste doen. Overigens blijf ik het knap vinden dat menig tweevoeter in staat is de gevoelens van een viervoeter te begrijpen… Het dartelen en huppelen ging mij vanmorgen nog niet bepaald vrolijk af: een behoorlijk wandeling is nog steeds niet vergelijkbaar met een stukje hardlopen. Maar na 45 minuten was ik zo trots als een…
Afgelopen zaterdag zijn wij (nog) niet afgereisd naar Rosmalen, om de opening van onze camping te beleven. Ik had wel willen zien hoe onze leden min of meer huppelend, de duur sterk afhankelijk van de afstand, naar hun plekjes zijn gegaan. Of slaat mijn verbeeldingsvermogen nu op hol?

Zoals ik al eerder meldde heb ik me, gedurende de uren dat ik me in het vrije beweeg, inmiddels een aantal ontwijktechnieken eigen gemaakt: als ik naar buiten ga, om me op de juiste afstand van een tegenligger te houden. Ik heb alleen nog geen oplossing gevonden, waar ik die vermaledijde polsstok moet laten op momenten dat ik deze niet echt nodig heb. Of moet ik overwegen een soort van caddie in te huren? Als afstand houder voldoet hij echter prima!
In Vlaardingen trof ik de volgende aanduiding aan op straat: , met afstand de leukste tot nu toe. Ik ben nog niet in Schiedam gaan kijken, hoe ze het daar doen. Met flessen jenever of een trits neuzen op een rij?

Gert Tiele

Scroll naar top