Op woensdag 1 september om 10:00 uur starten Johan Springer en ik een inspectievlucht met een drone waarmee een film wordt gemaakt om te onderzoeken waar het WiFi signaal wordt uitgezonden en waar het wordt geblokkeerd door begroeiing en/of bebouwing. 
Meer weten…. lees verder op de site

Blokkades of dreigende blokkades worden dan zichtbaar en in overleg met Bestuur, Groen- en Terreincommissie worden dan oplossingen gezocht. Oplossingen kunnen zijn: snoeien van begroeiing, verwijderen van bebouwing, verplaatsen van de masten of het plaatsen van nieuwe masten, dit alles in overleg met bestuur, commissies en eventueel ALV.

We beginnen de opname rond tien uur in de ochtend en we volgen de onderstaande route. Tot hoe laat we bezig zijn hangt af van het weer, het licht en de batterij van de drone. Bijgesloten is een kaartje om de route grafisch weer te geven. 
De camera heeft een groothoeklens, dus details zijn zeer klein. We willen de opname naderhand nog editten en een mooi filmpje van maken met, indien mogelijk, geblurde personen en gehighlighte doelen als masten en zenders. Toch graag het verzoek om niet in het zicht van de camera te lopen, dat scheelt ons weer werk. We starten driemaal vanuit de bestuurskamer, van waaruit signalen worden verzonden naar evenzovele masten, en eenmaal vanaf het zwembad richting het nieuwe veld. De route van de drone is in de tekening met dikke lijnen aangegeven,  en de volgorde wordt weergegeven met nummers. 

  1. Dus eerst vanuit de bestuurskamer naar het oosten(1), naar mast 2, rondje om mast 2, dan naar mast 10(2), waar een breder rondje wordt gevlogen om het bereik van de omni antenne te inspecteren, weer terug naar mast 2 en verder nog 75 meter  -dat is het bereik van de zender- richting badhuis west(3). Om mast 2 wordt ook nog een breder rondje gevlogen omdat dat de eerste plek is waar in de toekomst nog een omni-antenne zal worden geplaatst, zodat het “voorheen Gastenveld” in die loze hoek een betere ontvangst heeft.
  2. De volgende route is volgt het signaal vanuit weer de bestuurskamer naar mast 8(4), rondje om de zender en omni antenne en verder naar mast 9(4) en ook daar een breder rondje om de mast, en uiteindelijk naar mast 4, waar het bereik van de drie sectorantennes wordt gevolgd. 
  3. Daarna de derde route , alweer vanuit de bestuurskamer, wordt het signaal naar mast 5 gevolgd en dan natuurlijk weer het bereik van de sectorantennes. 
  4. Als laatste route, de vierde, volgen we de zending van het signaal naar mast 7 en dan natuurlijk weer het bereik van de sectorantennes.

Ik hoop dat het die eerste september mooi en droog weer is en dat jullie niet schrikken van een nu zeer laagvliegende helikopter. Wees niet bang voor die grote hommel met camera, maar blijf, indien mogelijk, uit beeld.
Nog een fijne nazomer voor iedereen,
Groeten,
Paul Hartman en Johan Stringer

Scroll naar top