Beste vrienden van het Vinkel,

Ik kreeg zojuist van jullie een prachtige bos bloemen met een beterschaps kaartje.

Waarom ik dit krijg? Vorige week woensdag avond zijn Joke en ik naar huis gegaan, omdat ik naar de zwemtherapie moest op donderdag. Donderdag 11.15 zat ik in de kleedkamer in mijn zwembroek te zweten en te rillen en ben naar huis gegaan. Thuis in bed gedoken en om een uur of 13.00 herkende ik naast mijn bed de huisarts. Joke had hem gebeld. Het enige wat hij tegen me zei “De ambulance is er over 10 minuten” Ik was zo ver weg dat ik op mijn kont de trap ben afgeholpen naar beneden. Om 13.30 uur lag ik op een bed op de Eerste Hulp. Daar werd ik op covid getest en bleek negatief. Omdat ik zo van de wereld was werd er gedacht aan hersenvliesontsteking. Om dat uit te sluiten werd ik op mijn zij gelegd en werd er een ruggenprik gedaan, die mislukte. Daarna een nieuwe poging door een arts. Op de ander zij en weer prikken tussen een paar wervels door. Gelukt en er werden 4 buisjes vocht afgetapt. Het zag er goed uit, maar deed zeer. Toen werd er gekeken naar mijn gezwollen benen. Heftige wondroos. Mijn brein was door de ontsteking in de overlevingsmodus gegaan. Daarom reageerde ik nergens meer op. Vlug even een hersenscan Een paar grote spuiten verder naar de afdeling Geriatrie.. Ik vroeg nog: ” wat is geriatrie?” Dat is de afdeling voor dikke mannen boven de 65. Ik val dus blijkbaar in die categorie. Ik kwam daar vrijdag ochtend om 02.00. Om 05.00 werd ik gewekt en moest een kamer opschuiven en weer 2 uur later werd ik naar een ander afdeling gebracht.
Daar ben ik vol gespoten wat ieder 5 uur herhaald werd. Dat ging zo door tot zondagmiddag. Ben daarna nog veel van de wereld geweest. Wel kan ik in mistflarden nog herinneren dat Mariette van het Vinkel belde en Joke zocht. Maandag mocht ik weer naar huis, maar vanwege drukte werd dat pas 19.00 uur. Joke en mijn allerliefste zoon Maarten hebben mijn troep bij elkaar in de koffer gedaan en nog even gewacht op een verpleegster die de diverse naalden moest verwijderen. Toen naar huis.
Ik ben nu thuis, maar behoorlijk verzwakt en een5 kilo afgevallen. Onder de douche geweest en mijn laptop gezocht. Ik hoorde van Joke dat er belangstelling is geweest voor  mijn situatie. Dank daarvoor, dan blijkt dat je echte vrienden hebt. Zoals Jos van plaats 2 die mijn gras heeft gemaaid.
Wanneer ik weer naar de camping mag/kan weet ik nog niet. Voorlopig lig ik op bed. met een doos pillen. Nogmaals heeel hartelijk dank voor het blijk van medeleven.

Frank de Jong Plaats 3

Scroll naar top