21 Augustus 2017 bood ik via deze nieuwsbrief mijn boetekleed te koop aan. Had ik dat toen maar niet gedaan. Het duurde niet lang of ik moest een nieuwe aanschaffen: een mensch maakt nogal eens een fout(je). En met een beetje sportiviteit en invoelingsvermogen bied je dan gewoon je excuses aan. Nee, niet om er maar snel vanaf te zijn. Gewoon omdat je toegeeft een stommiteit(je) te hebben begaan. Dus dat nieuwe boetekleed is me nogal eens te pas gekomen.
Zoals jullie weten ben ik in het leven voor ’t Vinkel werkzaam geweest in het onderwijs. Je hoort nogal eens dat uit die beroepsgroep de meeste blootlopers vandaan komen. Eigenlijk een onderzoekje waard, maar dit ter zijde. Werkzaam in het onderwijs. Opeens was ik daarin ook nog schooldirecteur. Of zoals dat toen nog benoemd werd: hoofd der school. In die hoedanigheid moet je nogal eens iets plannen. En dat ging mij nou niet altijd voortvarend af. Het plannen wel. Maar het benoemen van de juiste data niet altijd… In mijn schoolteam was er altijd wel eentje die mij daarop wees. Prima zul je zeggen. Echter de goede knul deed dat vrijwel altijd, als de bewuste datum al ergens gepubliceerd stond. Bijvoorbeeld in een brief naar de ouders of in een reeds in grote getale gedrukte jaarplanning. Ik heb er dus nogal wat extra hout doorheen gejast: er moest telkens een rectificatie komen. Nou klinkt dat “telkens” dramatisch. Gelukkig was het ook weer niet zo erg. Afgelopen week overkwam mij dit hier op de camping ook weer eens. Dat wil zeggen, de planning was goed geregeld, alleen de erbij vermelde datum, daar was iets mee. En in eerste instantie was ik er nog niet eens debet aan. De planner had een briefje naar de redactie gestuurd en daarin stond een verkeerde datum. Met voorgaande in mijn achterhoofd ben ik naar bewuste persoon gelopen, om hem met een klein glimlachje om te mond , een klein beetje besmuikt, te vertellen dat er een foutje in zijn stukkie stond. Of ik dat mocht verbeteren. Hij was er natuurlijk maar wat blij mee dat dat op tijd gebeurde. Een verkeerde datum in de nieuwsbrief en je had de poppen aan het dansen. Dus ik in de voorbereiding voor de nieuwsbrief van vorige week, dik gedrukt, de juiste datum, in het stuk geplaatst. Maandagavond, ik had mij reeds te ruste gelegd, kwam er een alarmerend appje binnen. Er stond nog steeds 1 november in het bewuste artikel. Inderdaad. Bleken er twee verkeerde data in het stuk te staan en had ik er maar één verbeterd. Natuurlijk de belofte gedaan dat te rectificeren. Bij deze dus: zie hieronder. En dat boetekleed. Dat is inmiddels zo versleten, dat ik besloten heb het niet meer te dragen. Vandaar dat ik ook lid ben van deze vereniging. En boete doen, ach, kan op vele manieren.

Gert Tiele

OPGAVE VOOR WERKWEEKENDE NAJAAR 2020 VÓÓR 1 OKTOBER 2020!!!

Laat een reactie achter

Scroll naar top