D-day

Voor veel Vinkelaren/Vinkelieren/Vinkels (wat is het eigenlijk?) was het vandaag D-day. Of misschien beter gezegd P-day : de dag van de plaats verdeling. Met een lijst van maar liefst 55 uit te geven (vaak vaste) plaatsen was de keuze reuze. Voor veel leden een superspannende dag omdat zij  hun huidige plek (veelal een herverdelingsplek)  moesten gaan verlaten. En ondanks het grote aanbod plaatsen, is het toch maar weer afwachten op welke plek je terecht komt.

Voor Ruud en mij was het ietsjes minder spannend omdat onze huidige plek nog niet in de verdeling zat. We hoefden dus niet perse te kiezen. Maar toch….. de gedachte aan een vaste plaats waar we ons definitief kunnen installeren, was wel heel aanlokkelijk. Dus toen per e-mail de lijst met plaatsen en de lijst met deelnemers kwam, begon de voorbereiding. Want zo’n plaats kiezen, dat doe je niet zomaar (oké, ik ben gewoon een control freak ). Bovendien : met een caravan van 8 meter en de 30ste plek op de ranglijst, is de keuze een stuk beperkter.  Dus veel plekken werden bekeken en veel werd weer afgekeurd (te klein, te veel schaduw, naast de wc etc). Uiteindelijk bleef er een kort lijstje over met gewenste plekken.

Vanmorgen gingen we op pad naar de camping. Met een tas vol koek en zopie, de lijst onder de arm en de kriebels in de buik. Want ook al “moet je niks”, spannend is het toch! Zoals alles dit jaar, was ook de plaats verdeling anders dan anders. Geen uitpuilende Pluuf maar een drive-in overigens zonder bioscoopscherm of big Mac. Maar wel met koffie/koek en veel gezellige klets. Want iedereen zag elkaar weer eens sinds het kampeerseizoen.

De plaats verdeling begon en één voor één kon iedereen naar de Pluuf om een plek te kiezen. En daarmee begon het grote “wegstrepen op ons lijstje”. In een rap tempo werd de lijst met gegadigden afgewerkt en op het moment dat Ruud en ik naar binnen mochten, waren er nog 2 gegadigden voor ons en hadden we nog maar 1 plek op ons lijstje. En het lukte! Wij verkassen de komende tijd naar plek 106, we zijn er hartstikke blij mee. Na de verdeling hebben we met een klein clubje leden geproost met een “bubbeltje” op de goede afloop.

Uiteindelijk hebben alle kandidaten een plek kunnen kiezen en zijn er zelfs nog lege plaatsen over. Voor zover ik het kan inschatten is iedereen blij met de gemaakte keuze en kan nu de grote volksverhuizing beginnen : werk aan de winkel voor veel leden!

Toen deze zomer de discussie gaande was over de hele plaats verdeling hebben wij wel zorgen gehad. We vreesden dat de mensen op de herverdelingsplaatsen jaar in jaar uit naar herverdelingplaatsen zouden moeten verhuizen bij gebrek aan voldoende vaste plaatsen. Door het uitgeven van de nieuwe plaatsen en doordat de nodige leden wilden meewerken  aan het “opschuiven” van hun perceelgrenzen, is er een groot aanbod vaste plaatsen ontstaan. Hierdoor zijn we nu in één klap van een heleboel herverdelingsplaatsen af. Een grote stap vooruit naar mijn mening.

Tot slot wil ik nog mijn waardering uitspreken over de manier waarop deze dag was georganiseerd. Binnen de beperkingen die er nu eenmaal op dit moment zijn, was dit een prima georganiseerde plaats verdeling waarbij in één ronde alle gegadigden van een plek werden voorzien. Het verliep lekker vlot en de sfeer was top!

Joke van der Wal

1 reactie op “D-day- P-day”

 1. Peter Beekmans

  Dit is een heeeeeel mooie weergaven, waar we ons super best hebben gedaan.
  Heel fijn dat jullie DE PLEK hebben verworven. En Alle andere die ook hun eerste plaats hebben kunnen scoren.
  Alle een heel fijn verblijf hier op t Vinkel.
  Geniet er in volle teugen van.
  Groetjes Peter

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top