Goed nieuws: zaterdag, 28 augustus hebben Jan en Jaap onze nieuwe bank op zijn plek gezet! Eindelijk …..
Hoe het allemaal in zijn werk ging is te zien op de site.

Vorig jaar een oproep in de nieuwsbrief van Hertogstad of iemand een tuinbank weet die past in de Vlindertuin, ook deze zomer nog eens, geen reactie. Onze oude bank staat op instorten dus is niet veilig om daar op te zitten. Speurtochten op Markplaats naar een geschikte degelijke bank, die binnen het besteden budget valt, hebben geen resultaat, binnen een paar uur zijn deze al gereserveerd. Dan maar drie gemeenten aanschrijven of zij tweedehands banken van de hand willen doen, weer geen positieve reacties. Ook de kringloopwinkels leveren geen solide bank.

En toen …. in juli deze zomer liep ik met de kinderwagen mijn 1-jarige kleinkind in slaap te hobbelen, onder de bomen, langs de containers. In de oud ijzer containerbak zag ik mooie gietijzeren zijkanten en een achterkant steun van een bank. Deze zijn ‘gedumpt’ door wie? voor ons onbekend. Nadia heeft de zware gietijzeren steunen gered uit de container.

Met tips en expertise van Jaap (van Wies) is een hele mooie bank met ‘plenkjes’ erop gemaakt. Meten, zagen, hardhouten balken, gebogen boven vlak, onderaan gebogen, bevestigt en gelakt. Het ziet er prachtig uit. We kunnen bankhangen of mindfulnessen op de nieuwe bank. Op een mooie zomerdag, wegdromen en vlinders zien fladderen. Nu nog zonnebloemen erachter, wat een prachtige plek om vlinders te waarnemen.

Bedankt Jaap voor het maken en samen met Jan voor het plaatsen van de nieuwe bank in de Vlindertuin.

Cia (pl 68), mede namens de vlindertuin commissieleden: Arinda (pl 141), Jan (pl 11), Hellen (pl 13), Mimi, Nadia (pl 1), Wies (pl 31)

Houd je van bloemen, het geluid van zoemen, van vlinders en bloemen. In de vlindertuin op Hertogstad wordt veel onthuld. Voetje voor voetje over het pad waar niemand zich stoort en alles groeit. Wij zoeken meer helpers voor in de vlindertuin. Je bent welkom, voor informatie kom bij ons langs.

Scroll naar top