De Stuiterende Doperwten, de Truffelgravers, de Keienbijters, de Vuilbekjes Met Een Spraakgebrek, de Zingende Zandschepjes, de Kleffe Kuitenbijters, de Dolende Bergingen en nog diverse andere gelukzoekende groepen stonden afgelopen zaterdag, de zaterdag voor Pinksteren, klaar om zich te storten op de tweede Vinkelquiz. Tot in de puntjes was alles weer voorbereid door de organiserende groep.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is vergadering.jpg

Er werd niets aan het toeval overgelaten. Nog steeds door coronamaatregelen gedwongen werd ook dit jaar weer gestart, maar dan nu vanaf het zonovergoten terras. Per groep werd één deelnemer daar door de clubleiding geïnstrueerd hoe die dag te handelen en het spel te spelen. Een belangrijke voorwaarde was en blijft: goed luisteren!!! Wat wil je als een van de bedenkers een oud schoolmeester is. Altijd van die geniepige kleinigheden. En maar grinniken om die flauwe lol… Maar goed het leven gaat nu eenmaal niet om het spel maar ook om de knikkers. Hoewel dat voor menig deelnemende groep nou net niet het belangrijkste criterium is. Voor hen ging het toch ook om de gezelligheid, de vrolijkheid en lekker buiten zijn. Dus gewoon een toffe boel. Na de instructies werd er dan ook flink aan de gang gegaan. De ene groep zwetend en blokkend, de andere fluitend en ginnegappend. Precies zoals het hoort. Precies zoals het gewone leven eruit ziet. Op diverse plaatsen op het terrein zag je actieve deelnemers zich kwijten aan een opdracht. Op andere plakken weer in wanhoop verkerende knechtjes, die er op uit gestuurd waren een opdracht uit te voeren, maar al na tien meter vanaf hun werkplek niet meer wisten wat nu precies de bedoeling was… Kortom een onstuimige bedrijvigheid op ons terrein. En niet alleen door het Vinkelspel. Piet en zijn eega Diny vierden in de tennishal een ander spel: het spel van het huwelijk. Alweer meer dan zestig jaar samen. En dus werd er een klein feestje gebouwd. Waar hun grote feest nog gevierd moet gaan worden (ook hier weer corona als spelbreker) werd er overdekt een klein fuifje, coronaproof, gebouwd. Stil was het wel op het terras. Met al die activiteiten op ons prachtige terrein, waar natuurlijk de drank ook al vloeide, was er weinig animo voor een gemeenteborrel. Na dit alles en na afronding van de opdrachten bleef het op menig kampeerplek nog onrustig: de innerlijke mens diende verzorgd en dus werd in spelgroepverband ook de avonddis genuttigd. En daarna was er het bange wachten op de uitslag die later op de avond zou worden verkondigd…

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 150714-wachten-480x679-1.jpg

Zo had het dus kunnen zijn. Maar meldde ik aan het begin van dit verhaaltje, dat niets aan het toeval werd overgelaten, was er met één toevalligheidje geen rekening gehouden: Pluvius!!! Dus gaan de groepen zaterdag a.s. echt aan de bak!!!

Gert Tiele

Scroll naar top