“De sigaar”

Vandaag 10-10-2021 waren er zes leden rondom de vijver geheel op vrijwillige basis aan het snoeien, zagen, trekken, knippen, knotten, sprokkelen en nee, dit niet om daar nieuwe kampeerplekken te maken maar allemaal op voorbereiding van het weer tevoorschijn halen van zicht op onze prachtige vijver.

De vijver is nu vol gegroeid met sigaren

,

de waterlelies zijn niet meer te zien, de vissen zullen wel zwemmen maar geen zicht daarop, de oevers zitten vol met bramen ( ja mag ze niet meer plukken, hoorde ik laatst), spontaan zijn er drie berken uit de grond gekomen, best al uit de kluit gewassen. De wilgen zijn enorm uitgeschoten, struiken zijn al jaren niet meer gesnoeid en gras staat meer dan 2 kontjes hoog.

Dus werk aan de winkel: de wilgen zijn geknot

. De lange bramenstelen zijn al opgeruimd.

De vogelkersen zijn gesnoeid, zijtakken van de bomen afgezaagd en daarmee is er voorbereidend werk gedaan voor het bedrijf wat binnenkort het grote werk komt doen, heel veel sigaren verwijderen, berken omzagen, bramenwortels verwijderen, de vijver uitbaggeren en alles wat er verder ook nog bij komt kijken.

Voor de leden die aanstaande zaterdag de werkweekdagen openen, er is nu al genoeg te doen,

alles moet kleingemaakt worden op 1 meter lengte en allemaal in dezelfde richting moeten ze op de houtwal gedeponeerd worden, ook zijn er al struiken uit de grond  getrokken ten bate van de herverdeling dus ook hier takkenbende genoeg. De coördinator zal jullie wel aan het werk zetten.

De leden die vandaag bezig zijn geweest waren echt niet de sigaar, het was heerlijk werken in de mooie nazomerzon.

ze hebben veel plezier gehad en zijn erg blij dat ze belangeloos, vrijwillig, enthousiast, gezellig gewerkt hebben aan onze prachtige terrein. Dank jullie wel, Joke, Hetty, Wilma, Teun, Ruud en Wil.

Wil.

Scroll naar top