23 oktober was een van de vele werkdagen op het Vinkel, ik was erbij en het was heel gezellig, er is hard gewerkt.

Deze drie mannen, 3 generaties dus, deden het voorbereidende werk, met groot geschut waren in een mum van tijd alle struiken en bomen gezaagd ten behoeve van de herverdeling. Ze zijn hier bezig achter de boulesbaan.

Vervolgens was er een grote groep leden, onder de bezielende begeleiding van Hetty en Jos, onze belg scheert struiken!, die deze takken klein maakten, 1 meter en rechte stammetjes

om vervolgens af te laten voeren door de heren, Sjon, Roy en Herman, die met de shovel met aanhanger alles wegbrachten naar de houtwal.

Daarna op plek 10 aan de slag want ook daar waren de Groenendijkjes geweest, het ging snel hier omdat dit perceel aan de houtwal grenst die ook nog eens veel ruimte had voor onze takkenbossen, nog tijd om naar het rijtje achter bij badhuis west te gaan, ook daar lagen veel geschoren struiken. Met Ria en de dochter van Hein bovenop de houtwal, stoere meiden, was dit ook weer een leuke klus.

Deze takkenbende hebben we niet helemaal afgekregen maar op zondag kwam weer en nieuwe ploeg dus dat zal wel goed gekomen zijn.

Er waren ook nog heren bezig aan de buitenkant van ons terrein, met de bosmaaier moesten daar bramenstruiken en onkruid verwijderd worden. Dat is een groot karwij wat niet gezien wordt maar wel moet gebeuren. Zo zijn er heel veel klussen, niet te zien, wel gedaan.

Bij Jan en Carla is ook een herverdeling bezig, Inmiddels heb ik gezien dat de voortent van Jan alweer opgebouwd is. Wat een harde werker. Ook nieuwe aanplant is er. Het volgend seizoen zitten ze er weer prachtig bij en is deze zandbak weer vergeten. Ook bij Moniek en Pascal is een verhuizing bezig. Allemaal volgens het plan van de herverdelingscommissie.

Tot slot: Weten jullie dat deze beauty’s groeien op ons terrein? Achter tegen de houtwal bij Arie en Coby waren ze afgelopen maanden te bewonderen.

Ter decoratie liggen er nu twee thuis op mijn tuintafel. Thanx Arie en Coby.

Nog even genoten van de uitgebaggerde vijver en wat foto’s gemaakt die jullie vorige week gezien hebben.

Het was een topdag, heel gezellig, lekker soep gegeten en koffie gedronken in het Pluuf, om vier uur nog een drankje ter afsluiting. De dag is, echt waar, omgevlogen.

Wil van de Laak.

Scroll naar top