Tosha Silver, schrijfster, heeft het navolgende idee uitgewerkt.

Het is het idee van The God Box. Als je ergens over piekert, schrijf je het op een briefje en dan stop je dat briefje in een doos. Het maakt niet uit wat voor doos en het maakt ook niet uit wat voor God je je erbij voorstelt. Als je dan toch weer piekert(niets menselijks is ons vreemd) zeg je tegen jezelf: Het zit in de goddelijke doos, het is al opgelost. Je kunt zoveel problemen erin stoppen als je wilt, maar geef ze elk tenminste 21 dagen lang de kans in de God Box.

En als je nu niet meteen antwoord krijgt of een oplossing voor je probleem, hoe ga je dan om met je ongeduld? Onder ongeduld ligt angst. Dus als je je ongeduldig voelt kun je zeggen. Geef me dat ik kan vertrouwen dat aan mijn behoeften voldaan zal worden. Dat alles wat zich moet ontvouwen dat ook zal doen en dat er genoeg tijd is voor alles. Die rust en vertrouwen zal je ongeduld laten verdwijnen.

Ik heb het zelf uitgeprobeerd….. er is weliswaar nog geen oplossing voor mijn “probleem” in zicht maar ik piekerde er bijna niet meer over en dat scheelt al een heleboel!
Renate

1 reactie op “Een doosje”

  1. MariÔtte Baten

    Wat een leuk artikel Renate……….
    en voor mij een mooie oplossing voor mijn probleem! Top!
    Groetjes Mariëtte

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top