Het jaar 2020 was net begonnen. De voorbereidingen voor de Algemene Ledenvergadering waren in volle gang! Er moesten nieuwe bestuursleden worden gekozen, de jaarstukken goedgekeurd, en een aantal ingrijpende voorstellen rondom de herinrichting van het terrein stonden op de rol.  Het kampeerseizoen op ons terrein ‘t Vinkel was nog maar net begonnen of de “intelligente lock-down” werd afgekondigd. Het terrein werd direct voor iedereen gesloten.

De kandidaat-bestuursleden leden werden langs digitale weg gekozen en t nieuwe bestuur kon gelijk aan de bak; enkele bestuursleden werden belast met de gevolgen van de coronacrisis. Opdracht was uiteraard om de richtlijnen van het RIVM streng te volgen en alle regels en faciliteiten op het terrein daaraan te toetsen en aan te laten passen. Een corona-uitbraak op ons terrein wilden we niet op ons geweten hebben!
Na het opheffen van de “intelligente lock-down” is ons terrein in fasen heropend.

In het begin bleven alle toiletgebouwen gesloten en was men aangewezen op de eigen voorzieningen in de caravan. Enige afleiding: “Praatje Pot” met de aanwezige leden veilig op 1,5 meter. Desinfecteermogelijkheden werden aangebracht. Alle voorzieningen bleven dicht en activiteiten waren er niet of nauwelijks.  Alleen het chemisch toilet was te gebruiken. Het was niet moeilijk om de 1,5 meter onderlinge afstand in acht te nemen. Ruimte genoeg en veiliger dan in de grote stad! Maar het was toch surrealistisch; we misten de levendigheid op het terrein met alle activiteiten en in het voorjaar waren er natuurlijk ook geen gasten.

Met het verstrijken van de tijd gingen de voorzieningen weer gefaseerd open. Eerst de toiletgebouwen, later volgden voorzichtig de horeca (eerst alleen buiten, en op afstand), en andere faciliteiten volgden tot een redelijk normaal niveau, met behoud van 1,5 meter afstand.
Het terrein kreeg een ander aanzien, naast al het groen domineerde het geel-zwarte coronaplakband en verrezen overal borden en coronavoorschriften.

De zomer en het najaar hebben we redelijk normaal kunnen doorbrengen, wel met aangepaste regels en veel aandacht voor de onderlinge veiligheid. De zomervakantie werd massaal in Nederland doorgebracht en daardoor hadden we dit jaar veel gezinnen op het terrein. Absolute hoogtepunten deze zomer waren de Jeugdweek en de Vinkelquiz. Dit deed de voorbije sluiting onmiddellijk vergeten, hoewel… complimenten zijn op zijn plaats voor de veilige organisatie van een en ander. Thema van de jeugdweek was het spel “Wie is de Mol” dat dagenlang voor de nodige spanning en sensatie zorgde. Knap georganiseerd en mede begeleid door de oudere jeugd. Ook uniek. Er waren zelfs gasten die hun vakantie verlengden om hun kinderen mee te laten doen. Een groot succes en voor herhaling vatbaar.

Een ander hoogtepunt was de Vinkelquiz. Groepen van 6-8 personen namen als team plaats op iemands plek, ook weer op 1,5 meter. Elke groep kreeg een prachtig drukwerk vol opgaven, raadsels en opdrachten verspreid over het terrein. We waren er een hele dag zoet mee. Absoluut top, volgend jaar weer!

In het najaar hebben nog genoten van het mooie weer en met ons de seniorengasten. Het fietsweekend kon in aangepaste vorm doorgaan en bracht ons weer op de prachtigste plekjes van Brabant.

Op de valreep hebben we nog een extra ALV kunnen houden met ca honderd mensen in een hele grote ruimte, om zo de herindeling van ons terrein af te procederen. Een aantal ingrijpende besluiten zijn genomen. De reden was tweeledig: het verhogen van de kwaliteit van ons terrein d.m.v. het vergroten van een aantal kampeerplaatsen en uitvoering geven aan een aantal brandveiligheidsmaatregelen waaronder het compartimenteren van het terrein en het vergroten van de onderlinge afstand tussen de kampeermiddelen. Een aantal plekken moest hiervoor verdwijnen.

Kortom, het Vinkel is deze winter op de schop. Er worden hagen verplaatst, nieuwe plaatsen uitgezet, en waar nodig stroom aangelegd. We hopen het komende seizoen nog veiliger dan het al was en met een aantal mooiere plaatsen te kunnen genieten van t Vinkel. En nu zijn we weer bijna terug bij af…. De volgende “intelligente lock-down” ?

Ferry de Neyn
PR Hertogstad

Laat een reactie achter

Scroll naar top