10 oktober, de eerste werkdag gaat van start.

Het grootste project is het creëren van de nieuwe plaatsen. Op het gastenveld zijn gele paaltjes uitgezet voor de 5 nieuwe vaste plekken daar. Verder hoeft er hier niet veel te gebeuren.

Bij de boulesbaan moeten 5 nieuwe plekken komen, daar staat nogal veel groen. Met de shovel worden de struiken uit de grond getrokken, weg met de laurier aan de linker zijde van de boulesbaan.  Aan de kant van het gasten vijverveld hetzelfde verhaaltje, Paar struikjes kunnen verzet worden en worden ook al meteen elders geplant. Dames snoeien zodat het naar de houtwal kan. Hier ligt nog wel veel werk, het afbreken van de overkapping, kleine boulesbaantje verleggen of opruimen, elektra aanleggen, egaliseren maar onze harde werkers zullen het wel voor elkaar krijgen.

Er is nog tijd over dus het VIP snoeiteam, Michel, Ton en Jan, vertrekken naar plek nummer 1 waar ook veel bosjes verwijderd moeten worden voor de herverdeling. Jos wil daar graag helpen want volgend jaar hoopt hij daar te staan op een vergrote plek en hij wil graag plantjes in die hele droge zandgrond  zetten.

Wim en ik zijn bezig geweest in de 3 garageboxen, opruimen en de bovenste planken leegmaken. De vlieringen moeten leeg voor het bedrijf wat aan de slag gaat met de de asbestdaken en zij moeten alles afschermen voor asbestdeeltjes. Sjon en Roy helpen mee de vliering leeg te maken en schoon te vegen en zij zijn daar nog pareltjes tegengekomen zoals telborden voor sportwedstrijden, 2 grote luidsprekers, meteen even proberen of ze nog werken en ja , na al die tijd doen ze het nog steeds. Er ligt nostalgie. 50 jute zakken voor zaklopen, er zit ongedierte in wat ook geprobeerd heeft te sporten, decorplaten van het 30 jarig bestaan van Hertogstad, mikadostokken van 2,50 meter, touwtrektouwen en nog veel meer. Als er de afgelopen jaren een brandje geweest zou zijn dan had je een brandveger kunnen gebruiken , lag binnen handbereik op de vliering in het onderhoudshok.

De vlieringen zijn leeg, de commissies moeten op gaan ruimen, denk ik. Acrylverf wat van de vliering afkomt, ik weet het niet maar denk toch dat daar geen fraaie doekjes meer mee gemaakt kunnen worden. harde blokken gips hebben we al weggegooid, skies? als er sneeuw ligt dan is het terrein toch gesloten. Ballen zonder lucht en nog veel meer.

In het Pluuf was het lekker warm en was er voor alle harde werkers champignon en/of kippensoep. Bij de thee/ koffie was er weer de heerlijke cake van Annemiek.

Heel af en toe een regenbuitje heeft de harde werkers niet doen stoppen. Dat er na deze werkdag nog een aantal mogen volgen want er moet nog veel gebeuren.

Wil van de Laak

Scroll naar top