Wist je dat !!

De koningin ook wel Moer wordt genoemd, en dat ze wel honderden eitjes per dag kan leggen  en dat ze dat wel drie jaar vol kan houden. Dan gaat zij dood.
Dat een mannetjes bij Dar wordt genoemd en dat hij er alleen voor is om de koningin te bevruchten tijdens de bruidsvlucht
Na 4-5 weken gaat hij gewoon dood. Schijnt toch wel een uitputtende bezigheid te zijn.
Dat een vrouwtjes bij  Werkster wordt genoemd, Dat houdt nogal wat in.  Broedverzorgster, Poetser, Voedselverzamelaar, Bewaakster, en dan ook nog haalbij . De bijbehorende lichaamsfuncties  regenereren dan. Ze kunnen zelf bepalen of er een nieuwe Koningin (Moer) ontwikkeld moet worden. Na zes weken ploeteren gaat zij dood.

Als we dat terug koppelen naar de mens zijn we nog niet zo slecht af
Dat zij met z´n allen zorgen dat wij kunnen eten en genieten van de natuur!   PETJE AF.

Na het vermelden van het eerste potje honing die de voorzitter in ontvangst heeft genomen wisten sommige honing liefhebbers mij snel te vinden. Ook de reacties kwamen al snel binnen dat hij heerlijk smaakt. Koud geslingerde honing van ons eigen Vinkel is iets anders dan de geïmporteerde honing.

Na veel timmerwerk om de stal te bouwen en investeringen aan kasten en gereedschap is het geweldig om te zien dat onze leden daar ook van kunnen genieten.
P.s Ik ben vergeten te vragen aan diegenen die een potje honing gekocht hebben! Graag zo mogelijk het potje retour .
Vriendelijk dank
Frans Brederode tentpl 205

1 reactie op “Even bij kletsen”

  1. Hans Schoots

    Dank aan onze IMKER , zodat wij kunnen genieten van onze eigen Vinkel honing.
    Gerrie&Hans.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top