Feng Shui is een oude Chinese gewoonte, gemaakt om gezondheid, rijkdom en geluk in je huis te bevorderen, waardoor je als eigenaar op jouw beurt rijker, gelukkiger en gezonder wordt. Het volgen van Feng Shui regels bij je thuis zal elke negatieve energie aanmoedigen om het huis te verlaten en goede en positieve energie wordt aangemoedigd om je huis binnen te komen.
Dit kun je dus ook toepassen op je caravan! En aangezien de tijd er gelukkig weer aankomt dat we in onze caravan kunnen verblijven is het misschien wel leuk om te kijken of het werkt.

Het eerste wat je kunt doen is je caravan/camper opruimen, dit proces zal aanvoelen als therapie, omdat je slechte herinneringen verwijdert die zijn opgeslagen in de overbodige spullen die je hebt bewaard, terwijl meer ruimte helpt je geest lichter te krijgen. Ook wij kennen het gezegde: Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.
Maak er een vaste gewoonte van om de wc deksel na gebruik dicht te doen, toiletten met open deksel, daar ontsnapt de chi (levensenergie) uit.
Koop wat bloemen, er wordt gezegd dat bloemen voedsel zijn voor de ziel. Bloemen brengen ook in je caravan schoonheid en kleur, je zult merken dat dit je humeur ten goede komt.
Blijf lekker zelf koken, het fornuis vertegenwoordigt het hart van je caravan en het heeft het vermogen om gezondheid en rijkdom voor ons aan te trekken. Hang een kristal in de keuken, dit trekt welvaart aan.
Met betrekking tot je bed is het verstandig om het hoofdeinde niet op dezelfde muur te plaatsen als je deur. Nu zit dat volgens mij bij de meeste caravans wel goed.  Tot slot is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het slaapgedeelte een ruimte voor rust en gemoedsrust is. Dus geen schreeuwende kleuren maar rustige tinten gebruiken als beddengoed is wellicht een goed idee.

Dit zijn slechts enkele basisprincipes van Feng Shui. Ga voor meer informatie naar een Feng Shui-expert of surf rond op het world wide web.

Renate

Scroll naar top