Afgelopen weekend hebben we weer onze jaarlijkse fietsdriedaagse gehad.
Op vrijdag om 13.00u startte de 1e groep en wij de 2e groep om 14.00u voor een tochtje van ong. 20 km. De tocht ging richting Haanwijk.
Al gauw vormden er zich verschillende groepjes met voorop de navigators.
Toch waren er verschillende discussies over de juiste route, maar uiteindelijk kwamen we toch in Haanwijk uit, waar we even stopten voor een kopje koffie (wel corona-proof natuurlijk).
Na 24,5 km waren we weer terug op ons Vinkel waar we, onder het genot van een consumptie, napraatten over de mooie tocht en voor iedereen die dat wilde een “frietje met”.
Zaterdagmorgen waren we weer allemaal vroeg present. De 1e groep startte om 10.00u en de 2e om 11.00u. Deze dag ging de tocht van ong. 43 km naar Maashorst/Herperduin.
Het was werkelijk een prachtige tocht door de bossen en langs mooie heidevelden.
Bij de Maashorst zijn we met z’n allen aan de plas gaan zitten, om ons lunchpakketje op te eten. En verderop hebben we op een leuk terrasje een lekker ijsje gegeten, zoals je ziet op de foto.
Terug op ’t Vinkel was het natuurlijk weer napraten en ’s avonds een BBQ.
De laatste dag zondag vertrokken we weer om 10.00u en 11.00u. Deze dag, een tocht van ong. 25 km, bracht ons naar ’s-Hertogenbosch-Noord.
Ook weer een hele mooie route langs het Maxima-kanaal, de Maas en de Bolwoningen.
Halverwege de tocht waren er voor ons tafels gereserveerd bij “de Lachende Vis”, waar we koffie met een heerlijke appeltaart hebben gegeten.
Deze tocht was extra moeilijk omdat je naast de route-beschrijving ook naar foto’s moest zoeken. De straat waarin je de foto’s zag, moest je noteren. Terug in het paviljoen kreeg je dan een opdracht om uit die straatnamen een woord te vormen. En deze woorden tezamen vormden dan weer een spreuk/gedicht/gezegde. Leuke opdracht.
Organisatie bedankt voor al jullie inspanningen; het liep allemaal op rolletjes.
We hebben genoten van deze 3 dagen en we boften natuurlijk ook enorm met het hele mooie fietsweer. Het was heel ontspannend en het is natuurlijk ook een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen.
Volgend jaar bij de 10e keer zullen we zeker weer van de partij zijn.
Nogmaals onze Hartelijke Dank!!

Fieny van den Eerenbeemt

Scroll naar top