Geef je bloot,
Via onze buurtjes Hetty en Teun “plaats 4” bereikte ons het stokje om iets te schrijven voor deze rubriek. Al is de afstand tussen onze caravans vergroot, de saamhorigheid is door het hele project van plaats uitbreiding tussen ons en de bewoners van plaatsen 1 en 2 gegroeid. Het was erg leuk om samen plannen te maken, en mooie struikjes uit te zoeken.
Voor Frank en mij was het een ware win, win, situatie. Ik lonkte al langer naar een plaats met meer ruimte. De wind om mijn lijf voelen, het geluid van overtrekkende ganzen, de vogels in de bomen en het geritsel in de hout wal, ja daar ben ik naturist voor. Frank wilde graag blijven staan op onze plaats 3. Het zien binnen komen van de gasten, en ze na enige tijd weer uitzwaaien daar geniet hij van. We hebben het nu allemaal, ik meer lucht en ruimte, Frank zijn geliefde plek.
We kijken erg uit naar het moment waarop we onze vernieuwde plaats in gebruik gaan nemen. Met grote zorgvuldigheid hebben we alles uitgemeten. Frank maakte een voelbare platte grond van onze plaats voor me. Hier op heb ik eindeloos onze uit karton geknipte caravan met voortent heen en weer zitten schuiven. Ik ben dus heel benieuwt of het in de praktijk ook voldoet.
Maar, voorlopig zitten we nog thuis, waar we ons best vermaken.
Ik wandel iedere dag met hond Marie naar de wetering waardoor we onze conditie op pijl hebben weten te houden. Helaas roeien, zingen en zwemmen, langlaufen in Lapland, het gaat dit jaar allemaal niet lukken. Wel hebben we ZOOM ontdekt. Frank heeft er een ware hobby bij gekregen. Hij is nu moderator van de nodige bijeenkomsten voor online ontmoetingen van blinden en slechtziende mensen. Online bijeenkomsten zijn een geweldige oplossing in deze tijd. Zo was er een voordracht van de directeur van het klokken museum uit Utrecht. En een Ontmoeting met Ester Naomi Perquin, voormalig dichter des Vaderlands
In het kader van de poëzieweek. Maar zomaar bijkletsen tijdens een online koffie uurtje is ook heel gezellig. Je kunt in kleine groepjes uit een, en dan weer wisselen na een minuut of 10. Dit doen we na de kerk.
Binnen onze kerk heb ik me opgeworpen als kerkenraad lid met aandachtsveld verduurzaming en vergroenen. Hiervoor volg ik online Webinars voor duurzaamheid en vergroenen om de kerk,
We zien het als onze taak om de aarde ook voor de generaties na ons leefbaar te houden.
We proberen om ons meer bewust te worden van de gevolgen van klimaat verandering. We zijn de eerste generatie die de gevolgen ondervind, maar de laatste die er iets aan kan doen.
Frank en ik hebben ons vakantie geld in zonnepanelen en regentonnen gestoken.
Voor de Oogvereniging heb ik me herkiesbaar gesteld voor de ledenraad. Dit brengt me mooi bij Inez du Puis aan wie ik het stokje nu wil doorgeven. Inez en ik kennen elkaar al jaren als actieve vrijwilligers van de Oogvereniging. Tijdens het inpakken van promotie materiaal voor een oogcongres kwamen onze vakanties ter sprake. We bleken beiden naturist te zijn. Inez kwam eerst als gast op ons terrein, maar is nu ook lid geworden van onze vereniging.
Hartelijke groet Joke Smits en Frank de Jong, en natuurlijk een poot van Marie plaats 3

Scroll naar top