Wij zijn Anette en Paul, lid sinds 2014.

In  2013 zeiden onze kids, toen 16 en 19, dat ze vanaf het volgende jaar niet meer met ons op vakantie wilden. Dankbaar maakten wij gebruik van de mogelijkheid om in het daaropvolgende jaar een naturistische vakantie te ondernemen bij Le Vallon. Wij hadden al eerder, voordat we kinderen kregen, het zuiden van Frankrijk bloot bezocht, en ook saunabezoek en bloot zwemmen bij Bisonbaai en Wylerbergmeer was een regelmatig genoegen. Met de kinderen zijn wij nooit naar een naturistenterrein geweest, maar naar kleine campings bij de boer in Nederland en later in Frankrijk. Ik wilde niet dat ze zich egaal bruin onder leeftijdgenootjes zouden moeten verantwoorden. Waarschijnlijk overbezorgd, en misschien ook een beetje spijtig, want ik heb ze de ervaring en de pret onthouden.
Mijn naturistische voorkeur heb ik van huis uit. Ik vond naakt slapen heerlijk, en dat is zo gebleven. In mijn studententijd in Nijmegen ontdekte ik de sauna en het naaktstrand. Ook Anette kent nog de sauna op de Graafseweg met bordjes als “Warm na-douchen? Jammer van uw huid” en een pot augurken, “zure bommen”,  op de toog van de bar. Luchten deed je op het afgeschermde balkon langs de drukke verkeersader.
Mijn eerste ervaring met een naturistencamping was op Corsica in 1977, waar ik samen met een vriend na een lange reis vermoeid in het donker onze tent opzette. De ochtend was zonnig en vol verrassingen. Dat vond ik best leuk, maar het duurde tot 1992 dat ik samen met Anette naar Jan Pasman in de “Le Vallon des oiseaux.” ging.
In 2013 bezochten we een paar keer een weekend het mooie terrein in Elsendorp met onze riante vouwwagen. Langzamerhand ontdekten we dat er vele verenigingsterreinen waren en zijn we vanuit Nijmegen de omgeving gaan verkennen. Achter ut Huus, de Peelrand en uiteindelijk dus Hertogstad. Het afwisselende terrein van t Vinkel en de ontspannen sfeer spraken ons meteen aan en in 2014 hebben we ons aangemeld als lid.  Sinds 2013 gaan we eigenlijk alleen maar naar naturistencampings op vakantie. Voornamelijk in Frankrijk maar ook hebben we de Canarische eilanden al tweemaal bezocht voor een naturistische midwinter vakantie, geweldig.
Het is zo makkelijk, geen natte zwemkleding, geen vrouwen- en mannen toiletten/wasruimtes en geen ingewikkelde kledingkeuzes. Bovendien ervaren we op naturistenterreinen altijd een prettige en veilige sfeer.
Op t Vinkel wist Bert van Bommel mij al vlot te bereiken om mee te doen met de automatiseringscommissie. Inmiddels ben ik tot voorzitter van die commissie gebombardeerd en met ons vieren verzorgen we de digitale infrastructuur van de camping. Juist in deze coronatijd wordt dit steeds belangrijker en hebben we ook al een ALV en de plaatsverdeling digitaal verzorgd.
Vanaf 2014 hebben we op herverdelingsplaatsen gestaan en we zijn nu druk bezig om van nummer 27, 3 macht 3, een echte ruime vaste plaats in te richten met Ben Eilers tent en caravan waarin een vorstelijk queensbed.
Sinds september 2019 ben ik genoeglijk met pensioen, en Anette werkt zeker de komende drie jaar nog drie dagen per week. Ik hoop dat we deze en aankomende zomers veilig en fijn, vaak en met geheel ons lijf, van het zonnetje kunnen genieten.
We hebben verschillende bekenden enthousiast gemaakt voor de camping, onder andere de aangevers van dit stukje, José en Noël, twee van mijn zussen en Irene, waar Anette al sinds de brugklas bevriend mee is. We geven het stokje graag door aan Irene!

Paul Hartman en Anette Lodestijn

Scroll naar top