Bedankt Anette en Paul voor het stokje van jullie.

Leuk om ons kort even voor te stellen. Wij, Irene en Marja zijn woonachtig in de Betuwe, in het dorp Oosterhout.

Daarvoor hebben we acht jaar lang een boerderij uit 1842 beheerd die leeg stond. Een fantastische plek waar we boven onze stand hebben gewoond met anderhalve hectare grond. Vanuit een ware woestenij hebben we daar een prachtplek gerealiseerd. De boerderij was behoorlijk primitief maar wat hebben wij genoten van het buiten wonen, de koeien voor de deur, de buizerds boven ons en de vele feesten en optredens.
Verder zijn we lange tijd avontuurlijk op vakanties geweest, samen en apart. Marja heeft haar hart verloren aan Nepal en Kirgizië, samen hebben we een maand rondgereisd in Vietnam en daar prachtig in de bergen gewandeld, getrokken en gewandeld in Turkije en Marokko. En Irene heeft een stuk van de Camino naar Santiago gelopen, erg indrukwekkend.
Ook hebben we vele bergtochten gemaakt maar dat werd minder toen Marja last kreeg van artrose. Daarvoor in de plaats zijn we verslingerd geraakt aan het avontuurlijk fietsen met volle bepakking, in Frankrijk en Spanje. Heerlijk om hele dagen buiten te zijn, niet weten waar we de nacht zouden doorbrengen maar altijd was het een verassing waar we terecht kwamen. “Zwerven” noemen we dat.

In 2019 zijn we met volle bepakking vanaf huis op weg gegaan, we volgden de pelgrimsroute naar Rome. We zijn gestopt in Noord Italië en gaan zeker nog het laatste stuk afmaken. Dit is tot nu toe voor ons de mooiste fietstocht geweest, beginnend in het vlakke Nederland en via de heuvels en het middelgebergte van Duitsland de hoge Alpen doorgefietst, prachtig.
Op een aantal vakanties kampeerden wij op bergsportcampings en in de vrije natuur, vaak wonderschoon gelegen hoog in de bergen.
Fietsend door Frankrijk en Spanje hebben we vele naturistenterreinen aangedaan, het liefst kleinschalige. Allebei zijn  we al lange tijd bekend met het naturisme. Lang hebben we gedacht, een caravan is erg burgerlijk en is niks voor ons. Zeker afgezet tegen onze tot nog toe primitieve manier van reizen.

Maar wegens gebrek aan een ruime tuin, we noemen het nu een postzegel, ging het idee leven om een groene en ruime plek te zoeken waar we in onze vrije tijd naar toe kunnen. Omdat we al lang bekend zijn met het naturisme en dit voor ons absoluut een meerwaarde heeft, kwamen we via Anette en Paul terecht bij het ” Vinkeltje”. Een fijn en gemoedelijk terrein waar we graag zijn. Sinds vorig jaar zijn we lid geworden. Leuk om de omgeving verder te verkennen, te voet en op de fiets, leuk om Den Bosch om de hoek te hebben en heerlijk om te zwemmen en met een boek tot rust te komen.

We geven het stokje graag door aan Dianne en Edwin.

 

 

 

Scroll naar top