In de rubriek ”Geef je bloot” mag ik de aftrap doen!

Ondanks dat er steeds minder mag en scholen, restaurant en winkels dicht zijn,  gaat het leven bij ons in Meteren gewoon door.

Mijn werk in de energiesector als relatiemanager marktpartijen (leveranciers, meetbedrijven e.d.) bij netbeheerder Stedin in Rotterdam kan ik gelukkig gewoon blijven doen. Ik werk inmiddels alweer bijna een jaar vanuit huis. Het heeft voordelen, de wekker gaat niet meer om 5.15 uur, om de files naar Rotterdam een beetje te ontlopen, maar om 7.00 uur en daar kan je snel aan wennen. Maar er zijn ook nadelen, ik mis wel de persoonlijke contacten, op maandag in Leeuwarden bij een leverancier, op woensdag in Arnhem bij collega-netbeheerder Liander en op vrijdag in Maastricht. Er zijn nu alleen maar online contacten.

Gezellig uit eten wat ik graag doe, zit er nu ook even niet in, maar als de restaurants dan toch gesloten zijn halen we het restaurant gezellig naar ons thuis, de afhaalboxen bij de verschillende restaurants zijn hierbij een uitkomst. Je hoeft niet uren in de keuken te staan om toch een heerlijk driegangen diner op tafel te zetten, glaasje wijn erbij, wat wil een mens nog meer. Ik hoop en verwacht ook dat de restaurants ook na corona tijd deze boxen blijven aanbieden.

Verder wandel ik regelmatig. Met in het achterhoofd dat heel misschien de vierdaagse dit jaar door zou kunnen gaan (we zouden in 2020 voor het eerst gaan deelnemen), moeten er kilometers worden gemaakt. Het duurt nog een halfjaar, dus meer dan ca 15 km per keer wordt er nog niet gelopen, maar in het voorjaar moeten we serieus aan de bak gaan. Tot die tijd is wandelen een lekkere manier om even het hoofd leeg te maken na een “kantoordag”

Tijdens de laatste plaatsverdeling kregen wij de kans om een vaste plek te kiezen en dat is plek 106 geworden. En dan begint het werk, oude tegels verwijderen, nieuwe stroomkabel ingraven en komende week het plateau (laten) leggen. Daarna kunnen we weer verder. Tijdens deze corona tijd is het best een gezellig uitje naar de camping want of je er nu op maandag of zaterdag bent, er is altijd wel iemand op zijn nieuwe plek bezig, dus even gezellig bijpraten. Ik kan niet wachten tot het camping seizoen weer begint.

We kunnen in deze tijd niet veel maar dan maar genieten van de dingen die nog wel kunnen.
Ik geef het stokje door aan Teun/Hetty en aan Frans/José.

Ruud Thijssen

Scroll naar top