Vrijwilligers gezocht en bezigheden van de groencommissie

Sinds maart 2021 ben ik, Hetty van Houtum (plaats 4), voorzitter geworden van de Groencommissie. Ik heb dus een flinke uitdaging. De afgelopen maanden heb ik me verdiept in wat deze functie omhelst.

Het doel en dus ook de taak van de groencommissie is het onderhouden en behouden van het groen op onze prachtige terrein. Om dit te kunnen realiseren hebben we vrijwilligers nodig die bereid zijn deel te nemen aan deze groencommissie. Dus mocht je interesse hebben, je bent van harte welkom.

Mocht je geen deel willen aan deze groencommissie, maar draag je de natuur op ons mooie terrein wel een warm hart toe en heb je wat tijd (die je zelf kun bepalen) dan is er altijd de mogelijkheid het verenigingsgroen rondom je eigen plek mede te onderhouden. Dit natuurlijk in overleg met de groencommissie.

Een punt van aandacht is de toegestane hoogte van alle hagen tussen de vaste plaatsen op het terrein: deze is 1.50m tot max 1.80m.  Het is de bedoeling dat we zelf zorgdragen voor het snoeien van deze hagen, natuurlijk even in overleg met je buren. Wanneer je dit zelf niet kunt, denk dan even aan hulp hierbij van familie en vrienden.

Heb je vragen/verzoeken met betrekking tot groen, graag een mail aan groencommissie@herstogstad.nl. Wil je e.e.a. persoonlijk toelichten, dat kan natuurlijk altijd, alleen niet op zondag.  Op deze wijze kunnen we inventariseren welke activiteiten er uitgevoerd moeten gaan worden. Voor 2021 kunnen er helaas geen verzoeken meer worden ingediend aangezien er al veel werkzaamheden moeten worden uitgevoerd, ook mede i.v.m. de herindeling. Naast de reguliere werkzaamheden (onderhoud en individuele verzoeken) is het voornemen om in de vorm een project enkele aanpassingen te doen op het terrein. Mocht je hierbij willen helpen (b.v 1 tot 2 dagdelen) dan hoor ik dat graag.

Recent zijn de data van de werk weekenden gecommuniceerd. De eerste 2 tot 3 weekenden zijn gepland voor werkzaamheden in het groen. Mocht je daar aan deel willen nemen; schrijf je dan in voor deze weekenden. We kunnen alle hulp gebruiken.

Hetty van Houtum, namens de groencommissie.

Scroll naar top