Maandag, elke maandag, stel ik me zo voor, zitten jullie met het grootste ongeduld voortdurend te kijken op je mobieltje, op je tablet, op je laptop of misschien zelfs wel op je desktop (is iedere keer wel weer een tochtje naar de zolderkamer) of er al een e-mailtje van de redactie is binnengekomen. Ja, juist met de vermelding dat die oh zo geliefde nieuwsbrief weer klaar staat!

Inderdaad is maandag voor de redactie altijd een drukke dag: artikeltjes verzamelen die in de loop van de week door leden zijn gestuurd; maar ook op maandag zelf komen er geregeld artikeltjes binnen. Ik kan er over mee praten: ik ben ook zo’n maandagschrijver, als het lukt, want het wil zelfs op maandag ook wel eens mooi weer zijn! Dus maandag is het geen probleem een schrijfsteltje in te leveren, als het maar voor 17.00 uur is. Want dat is onze deadline.

De redactie moet dan nog soms de artikeltjes redigeren, van een plaatje voorzien en dan gaan plaatsen. Kost ook weer even wat tijd. En als dan de definitieve druk op de knop van verzenden wordt gegeven, gaan de mysterieuze krachten van het internet aan het werk!

We denken natuurlijk bijna allemaal, dat dat internet supersnel is. Is over het algemeen ook zo. Er hoeft maar ergens op de wereld een verkeerde vorm van broekhoest te zijn afgeleverd, of de hele aardkloot is in mum van tijd in geuren (nou dat nog net niet) en kleuren op de hoogte.

Echter het programma dat ervoor zorgt dat jullie maandagavond met opgetrokken knieën en met de voeten onder de billen dat prachtige leesvoer tot je neemt, heeft wat restricties. Na de druk op de kop gaat alles “de lucht” in, maar vervolgens wordt de bulk in stukken geknipt! Er ontstaan dan blokken van 75 adressen die vervolgens een reis naar jullie mailbox ondernemen. En het gaat om meer dan 300 adressen. Dus daarom duurt het nog even, voordat de laatste het nieuwsallegaartje tot zich kan nemen. Dit schijnt, ik ben ook maar een doorsnee amateur, dat een en ander te maken heeft met het risico dat anders de nieuwsbrief als spam wordt gezien…

Nog twee dingen (ik citeer hier den Uijl): ten eerste, het loont zeker de moeite om niet alleen te lezen wat de redactie in je mailbox stopt, doorklikken geeft nog veel meer plezier: je ziet dan ook meerdere illustraties. Dus als je geen toegang kunt vinden naar de website van Hertogstad vraag het dan door een mailtje te sturen naar redactie@hertogstad.nl. Ten tweede als je zo rond de klok van zeven uur rechtstreeks naar de site van Hertogstad gaat en de “nieuwsbrief” aanklikt word je in je maandagavondverslavingsbehoefte voorzien!!! 

Gert Tiele

1 reactie op “Heb geduld…”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top