En dat heb ik, Marcelle Meesters, dan ook gedaan. Een boek over de overgang. Samen met mijn schrijfmaatje, Mirjam van ’t Veld, heb ik ruim twee jaar gewerkt aan een boek over de overgang. En deze week komt het uit en ligt het vanaf donderdag in de winkels. Trots als een pauw ben ik natuurlijk, dat het gelukt is. Ons doel was om vele vrouwen te helpen om gemakkelijker door de overgang te komen. En dat gaat met ons boek ‘Overgang van top tot teen’ zeker lukken. De uitgever omschrijft ons boek als volgt:

Een miljoen Nederlandse vrouwen tussen de 40 en 60 jaar hebben jaarlijks te maken met de overgang. Ruim 80% heeft hier last van door opvliegers, hartkloppingen, slaapproblemen, concentratiestoornissen, angstaanvallen en/of depressieve gevoelens. Bij één op de drie vrouwen zijn de klachten zo hevig dat ze hun normale dagelijkse bezigheden plotseling niet meer aankunnen. Veel vrouwen weten niet eens dat hun klachten door de overgang worden veroorzaakt. Huis- en bedrijfsartsen plakken er vaak onterecht het label ‘burnout’ op. Dat kan echt niet meer anno 2021! Het is dan ook precies de reden waarom Mirjam van ’t Veld, bestuursvoorzitter van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, en Marcelle Meesters, communicatieadviseur, aan de noodrem trekken. Samen met een team medisch specialisten van ziekenhuis Gelderse Vallei, stelden ze een complete, praktische gids samen voor vrouwen in de overgang, om deze periode in hun leven goed te kunnen doorstaan.
In Overgang van top tot teen wordt op een heldere manier duidelijk hoe de mechanismen in je lichaam werken tijdens de menopauze. Welke symptomen vormen bijvoorbeeld een risico voor je gezondheid? Hoe beïnvloedt de overgang je functioneren? Welke behandelingen zijn er? Wat kun je zelf doen aan je klachten? Welke rol speelt een gezonde leefstijl?
De overgang is een onderwerp dat Marcelle en Mirjam persoonlijk raakt. Met dit boek hopen zij andere vrouwen te helpen tijdens deze vaak lastige periode in hun leven.  Maar het biedt ook praktische informatie en handzame tips voor hun partners en voor artsen die vrouwen in de overgang op hun spreekuur krijgen.
En hoe gek het misschien ook klinkt: dit boek is er ook voor mannen. Want de overgang is niet iets typisch vrouwelijks: ook elke man kan hiermee te maken krijgen, compleet met dezelfde klachten en emoties die erbij horen.

Overgang van top tot teen is een heldere, complete gids met de laatste wetenschappelijke inzichten en praktische handvatten.

Op 4 maart komt het boek dus uit. Het wordt gelanceerd tijdens het webinar over de overgang georganiseerd door Ziekenhuis Gelderse Vallei. Een expertpanel en ervaringsdeskundigen belichten hoe leefstijlinterventies op het gebied van voeding, bewegen en slaap, overgangsklachten kunnen verminderen. Je kunt je voor dit gratis webinar aanmelden via: www.geldersevallei.nl/webinar-deovergang

 

1 reactie op “Ik kan er een boek over schrijven…”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top