Er kan inmiddels gelukkig weer veel op ons Vinkel. Ook de schilderweek kan wat ons betreft doorgaan in de tafeltennishal. Omdat we daar in ieders belang toch voldoende afstand willen garanderen, kunnen we dit jaar helaas aanzienlijk minder deelnemers ontvangen en coachen. Na meting van de beschikbare vierkante meters komen we uit op 10 plekken voor deelnemers. Waarbij we dan als begeleiders er ook nog tussendoor kunnen laveren op gepaste afstand. Tijdens de startavond op 10 augustus vertellen we jullie hoe we een en ander willen organiseren zodat we allemaal rustig kunnen werken en alleen wij tussen de deelnemers doorlopen.
De aangepaste deelnemerslijst voor maximaal 10 deelnemers vind je in de aktiviteitenmap. Ook nu geldt helaas wie het eerst intekent zeker is van een plek.
We rekenen op ieders begrip.

We starten maandagavond 10 augustus om 19:30 uur in de OASE. En eindigen die avond uiterlijk om 21:30 uur. Daarna schilderen we bij de tafeltennishal op dinsdagmiddag 11 augustus, woensdagmiddag 12 augustus en vrijdagmiddag 14 augustus van 13:30 tot 16:00 uur.

We willen iedereen met klem vragen: ga s.v.p. goed na of je alle bovenstaande dagdelen kunt mee doen. Mocht dat door omstandigheden niet kunnen meld je dan alsjeblief vroegtijdig bij mij af. (ole.staalman@gmail.com of tel: 06 15 888818).
Dan kan jouw plek worden overgenomen door een ander lid of bezoeker die staat te popelen om mee te doen. Je hebt namelijk echt die 4 dagdelen nodig om tot een leuk resultaat te komen.

Verder vragen we iedereen om zelf te zorgen voor een schilderdoek(je). Bij de Action zijn ze spotgoedkoop.
Kwasten en verf hoef je niet mee te nemen.
Wel graag een schildersezel als je die hebt.

Op de maandagavond is het programma het volgende:
– We maken kennis met elkaar, horen natuurlijk graag van iedereen wat hij/zij wil gaan schilderen en of hij/zij daar een bepaalde schilderstijl bij voor ogen heeft. Dat geeft ons als begeleiders houvast.
– We vertellen kort hoe je in stappen kunt toewerken naar een leuk resultaat.
– Iedereen maakt alvast een schetsje / compositie voor de volgende dag.
– Wij geven daarom aan wie dat wil in groepjes tips en trucs over compositie opzet, kleuren-mengen, perspectief aanbrengen enz. En beantwoorden graag alle (resterende) resterende vragen zodat iedereen snel aan de gang kan dinsdagmiddag.
– Welke afspraken gelden in verband met Corona besmettingsgevaar.
De verdere aanpak in grote lijnen.
Dinsdagmiddag zetten we het schilderij in grote lijnen op met dunne verf en bepalen wat de meeste aandacht moet krijgen in het schilderij (dus de meeste aandacht van de kijker moet trekken).
Woensdagmiddag werken we aan alle facetten, zowel op de achtergrond en de voorgrond en brengen belangrijke details aan. ( gebruiken als we zeker zijn meer onverdunde verf).
Vrijdagmiddag corrigeren we wat achteraf bezien echt anders moet, werken details verder uit ronden het mooi af.
De begeleiding is in handen van Dineke Borgman, Frans Brederode, Ole Staalman en Jan Romeijn.
Bel mij gerust als je vooraf nog vragen hebt. Tel: 06 15888818
Met vriendelijke groet,
Mede namens de andere begeleiders, Ole Staalman

Scroll naar top