Laden op ’t Vinkel

Op ’t Vinkel staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Je ziet dat op diverse vlakken terug, zo ook onze mobiliteit; je ziet steeds meer (gedeeltelijk) elektrische auto’s op de parkeerplaats en deze auto’s kunnen op ’t Vinkel ook worden opgeladen. Op de parkeerplaats aan de oostzijde (tegen de schutting aan) staat een laadpaal met twee laadunits waarvan, op dit moment, de linker is aangesloten (als het t.z.t. drukker wordt met oplaadbare auto’s dan wordt ook de rechter aangesloten). 

Aangezien we meer oplaadbare auto’s dan laadpalen/-units hebben moeten we wat afspraken maken zodat iedereen de kans krijgt om te laden en we geen last krijgen van ‘laadpaalklevers’. Om de laadunit efficiënt gebruiken hebben we een WhatsAppgroep ‘Laden op ’t Vinkel’ in het leven geroepen met wat afspraken.

Hoe werkt het?

  • Diegene die als eerste komt zet zijn auto (1) aan de vrije lader. Verder geen actie (in de appgroep) nodig.
  • De volgende die wil laden zal moeten wachten totdat 1 klaar is, zet zijn auto in de buurt van de laadpaal en stuurt een appje naar de groep met de vraag om auto 1 weg te halen als deze vol is.
  • Ook de volgende die wil laden stuurt een appje naar de groep, etc.
  • Als auto 1 vol is (zelf in de gaten houden via de app bij je auto of de tijd die daarvoor nodig is) stuurt de bestuurder van auto 1 een appje naar de groep dat auto 1 weggehaald wordt en verplaatst de auto. Auto 2 gaat nu laden.
  • Enz.

Let op! Als auto 2 niet meteen start met laden als auto 1 weg is dan blijft de paal vrij, als auto 4 komt dan start deze nietsvermoedend met laden (als ware hij auto 1), het is dus zaak dat je je auto meteen aan de lader zet. Lukt dat niet zet dan een appje in de groep waarin je aangeeft dat de volgende kan starten met laden.

  Wil je gebruik maken van de laadpaal en deelnemen aan de Whatsapp groep ‘Laden op ’t Vinkel’, meld je dan aan via deze QR-code:   Heb je vragen, neem dan contact op met de beheerders van de WhatsAppgroep: Henk Blankestijn (pl.nr. 93), Ruud Thijssen (pl.nr. 106) of Henk Verheyen (pl.nr. 162)  

Scroll naar top