schreef en “zong” Randy Newman (The Best Of Randy Newman, mei 1987). Randy Newman, schreef dit nummer aanvankelijk voor Frank Sinatra. Deze deed er niets mee. Terwijl de titel van het nummer op hem meer dan van toepassing was.
Waarom deze titel. Ik heb al een paar keer aangegeven, dat het niet altijd eenvoudig is elke maandag een verhaaltje uit de laptop te rammen. Ik ben niets meer en niets minder dan een amateur, die per ongeluk na het schrijven van een paar verhaaltjes, begonnen in het papieren Vinkeltje, gevraagd werd wat vaker te schrijven en toe te treden tot de redactie. Dat heeft geresulteerd in inmiddels meer dan 150 schrijfseltjes… In het begin schreef ik voornamelijk over voorvallen en gebeurtenissen hier op ’t Vinkel. Maar die thematiek is wat aan het opdrogen: ik ben bang te veel in herhalingen te gaan vervallen. Zo nu en dan grijp ik terug op voorvallen uit mijn eigen leventje, voor zover ik denk dat ze interessant zijn om te delen.
Vanmorgen was ik begonnen aan het verhaaltje over het Vinkelspel. Iets nieuws binnen onze mooie vereniging. Hoewel we in he verleden er ook al eens het spel van de “De Dienstmaagd En De Blote Hertog” hebben mogen beleven. Ik was net drie zinnen onderweg, toen ik een appje kreeg van mederedacteur Wil, met de vraag of ik wat foto’s van de non en monnik kon leveren. Mijn wedervraag was: “Schrijf jij dan een artikel over het Vinkelspel?” Het verlossende antwoord: “Ja!” Kon ik, gelukkig, stoppen met mijn verhaal. Vond ik dus absoluut niet erg! (De werkelijkheid is minder dramatisch, hoor)
Afgelopen week werd ik aangeschoten door een belijdend lid van onze vereniging, die mij bedankte voor de artikeltjes. Dat streelt je, dat doet je zeker goed! Met hem besprak ik ook de moeite die het af toe kost om een stukje uit het brein geperst te krijgen. Zijn antwoord, was eenvoudig, maar daarom niet minder briljant: waarom doe je geen oproep in de nieuwsbrief om anderen er toe te bewegen ook eens de pen, de ganzenveer of wat dan ook ter hand te nemen? Een open deur natuurlijk. Maar waarom niet nog eens geprobeerd? Bij deze dus. Ik zie er naar uit!!!

Gert Tiele

Scroll naar top