Vorig jaar rond deze tijd waren Wally en ik flink in de weer met de voorbereiding van de verkoop van een deel van onze blikken speelgoed verzameling. Lijstjes maken, prijzen bedenken enzovoorts. In de loop der jaren was de hoeveelheid blik zodanig uitgedijd, dat het tijd werd deze te gaan uitdunnen: plaatsgebrek, leeftijd en binnen de familie geen interesse. Met dat uitdunnen waren wij al een paar jaar bezig om dat via Marktplaats te doen. Nu moeten jullie weten dat de verzameling inmiddels redelijk buitenproportionele afmetingen had gekregen. Een huis volgestouwd met zo’n 2200 stuks speelgoed… Een verstandige verzamelaar beperkt zich tot een thema of richt zich op bijvoorbeeld (in ons geval) alleen maar op opwindbare speeltjes. Wij dus niet: als het maar van blik was werd het gekocht. Uiteraard binnen de normen van ons budget. Maar ook daarin hadden we wat begeleiding kunnen gebruiken. Maar goed, we waren dus op het punt gekomen de verzameling te gelde te maken. Dat liep eigenlijk best goed. Via Marktplaats werd er heel veel verkocht. En het rendement loog er soms ook niet om. Speeltjes die wij ooit hadden gekocht bij de Bijenkorf, en enkele keer zelfs afgeprijsd, brachten af en toe het honderdvoudige op! Dus dat liep lekker. Maar na twee seizoenen hadden wij inmiddels “al” tweehonderd stuks verkocht. Nog tweeduizend te gaan dus… Daarom waren wij in het begin van 2020 ons aan het voorbereiden om een deel van de collectie te gaan verkopen op een verzamelaarsbeurs in de Brabanthallen. Deze werd gehouden op zaterdag 29 febr. en zondag 1 maart 2020. Juist net toen er de eerste berichten over een vreemdsoortig virus de kop staken. De beurs ging door, maar het bezoekersaantal viel tegen en de opbrengst dus ook. Hoewel, bij navraag bij andere stadhouders mochten wij niet klagen. Achteraf bleken voornamelijk medestandhouders spullen van ons gekocht te hebben: mensen met verstand van zaken en ons wellicht hier en daar ook nog een pootje te hebben uitgedraaid, Maar ach met het eerder genoemde rendement maalden wij daar niet om!

      Een tweetal impressies van onze stand. Aan het einde van de beurs…
Marktplaats blijkt dus een ideale plek om een en ander te verkopen. Wat je ook maar aan te bieden hebt. Van een lieve en, neem ik aan, trouwe lezeres ontving ik bijgevoegde Instagram berichtje:         
Blijkt dus dat ons soort mensen (even afgezien van de benaming) behoorlijk wat kan opleveren… Hoewel, dat een en ander via bieden moet gebeuren vind ik toch wel bedenkelijk. Wat zou een eventuele koper met mij aan moeten???
Maar deze aanbieder had het berichtje beter op het door ons gebruikte platform kunnen plaatsen!!! Succes verzekerd!!!

Gert Tiele

Laat een reactie achter

Scroll naar top