Niks winterslaap!

 

Normaal heerst er in de winter rust en stilte op ’t Vinkel maar niet dit jaar! Nadat op 29 november jl. er ca 40 nieuwe plaatsen waren uitgegeven, begon de klus. Eigenlijk daarvoor al, omdat er veel voorbereidend werk was gedaan om de nieuwe plaatsen uit te kunnen geven. Martien, Jan (ik heb ze stiekem Ed en Willem Bever gedoopt, sorry mannen…), Sjon en Roy hadden er toen al heel wat uurtjes inzitten.

 

Sinds de plaatsverdeling zijn we veel op de camping geweest, omdat ook wij gaan verhuizen en dus moet er aangepakt worden. Want als de zon gaat schijnen, willen we natuurlijk niet meer met tegels lopen te sjouwen. En wat is er op de hele camping inmiddels ontzettend veel gedaan! Er wordt gegraven, zand gestort, gesleept met tegels. Stroomkasten en struiken worden verplaatst, menig laurierbes heeft het loodje gelegd. De paden zijn omgetoverd tot een blubbermassa, het parkeerterrein ziet er uit als een soort caravankerkhof, her en der staan ze geparkeerd in afwachting van de verhuizing naar nieuwe plaatsen. Of om afgevoerd te worden, want nu de voortenten van de caravans afgaan, komt er soms een heel oud huisje achter vandaan. Kortom de camping is gepromoveerd tot afgebrand dorp. Overal chaos. Maar ook is er inmiddels een prachtig visitekaartje voor onze camping op plek 1 t/m 4 ontstaan. Mooie grote plaatsen waar al onze gasten langskomen.

 

Ruud en ik hebben op ons plekje al de nodige meters gemaakt. Oud straatwerk is verwijderd, struiken zijn gerooid en inmiddels hebben we een nieuwe mantelbuis voor de stroomkabel gegraven. Daarbij hebben we gelijk maar alle tegels die zich de afgelopen 63 jaar in de grond hadden verzameld (tig) ook verwijderd. De contouren van het plateau zijn uitgezet, het wachten is nu op de stratenmaker. En al die tijd zijn we ook nog gestalkt door een meneer met een filmcamera……

We gaan nu op onze oude plek opruimen (hoe kun je in 3 jaar tijd zoveel spullen verzamelen) en de caravan vervoer-klaar maken. Want we hebben de wijnglazen deze zomer wel weer nodig he dus alles moet heel over komen.

 

Voordeel van zo’n roerige winter is wel dat we lekker veel buiten bezig zijn en dat je nog eens iemand spreekt. Gewoon gezellig dus!

 

Joke van der Wal

 

Hieronder nog even een actiefoto.

 

Scroll naar top