Al googelend: ouderenwerkgroep, Only World Group, Onderwijswerkgroep, Oberurseler Wohnungsgenossenschaft eG, Oberwiehler Wohn- und Gewerbepark GmbH, Over Welzijn Gesproken, enz.
Maar niets van dit alles.
De avond te voor werd, zonder ook maar een bal te raken die avond, Liverpool kampioen van Engeland. Als voetballiefhebber kennen jullie natuurlijk allemaal het lijflied van die club? Later meer hierover.
Op ons veldje hebben wij het geluk dat een tweetal bewoners lid zijn van het Ossche Wok Genootschap de Pruttelaer. Niet te verwarren met de Wokkelaar. Dat zijn amateurs. Deze twee lieve leden stelden afgelopen week voor om vrijdagavond 26 juni, met in achtneming van alle geldende coronaregels, gezellig met elkaar te eten. Zo gebeurde het dat er een zevental campingtafels vanonder caravans en vanuit voortenten naar het middenpad werden gesleept, met bijbehorende stoelen en vooral parasols. De tafels werden op 150 cm van elkaar gepositioneerd en het feest kon beginnen.

Gerrie en Hans hadden ervoor gezorgd dat er op elke tafel een woksetje stond. Vuurtje eronder en wokken maar. Maar wel met de zelf meegebrachte etenswaren. Zodat elk stel naar lieve lust de eigen lievelingskostjes kon bereiden. Van vis tot gevogelte, van lam tot koe. En de speciale wokgroenten natuurlijk.

Voor de conversatie met alle deelnemers had het beter geweest als een ieder ook zijn eigen megafoon had meegenomen. Daar ontbrak het echter aan, zodat de gesprekken (tenminste als je niet aan de uiteinden zat) vooral links en rechts plaats vonden. Maar dat drukte de pret en de eetlust absoluut niet.
Indachtig het clublied van Liverpool dus: “You’ll Never Wok Allone!”.

Gert Tiele

Scroll naar top