Beste leden,

Elk jaar vindt er een ‘plaatsenveiling’ plaats. Voor de meeste onder ons is dit een jaarlijkse gezellige bijeenkomst. Voor anderen die graag een plaats willen een spannende aangelegenheid. Alle leden die hebben aangegeven een nieuwe of een andere plaats te willen hebben, krijgen een lijst toegestuurd met de plaatsen die in ieder geval dat jaar vrijkomen. Op die lijst staan ook de plaatsen van mensen die een andere plaats willen hebben. Dat zijn de plaatsen die misschien vrijkomen. Dat laatste hangt af van het feit of die leden daadwerkelijk gaan verhuizen.

Alle leden die voor een plaats in aanmerking willen komen, krijgen een bordje met een volgnummer. Dat volgnummer krijg je aan de hand van je ‘tentplaatsnummer’, dat is bepaald a.d.h.v. de datum dat je lid werd of het nummer aan de hand van de datum dat je van plaats bent gewisseld.

Iemand die voor de eerste keer een plaats neemt, behoudt zijn/haar ‘tentplaatsnummer’. Als je voor de tweede keer een nieuwe plaats neemt, krijg je ook een nieuw ‘tentplaatsnummer’, dat is het jaar en volgnummer. Iedereen heeft zo in de loop van de tijd evenveel kans op een mooie plaats.

De plaatsen worden ‘geveild’. De zekere vrije plaatsen worden in volgorde van grootte aangeboden. Daarna komen de plaatsen aan de beurt die tussentijds zijn vrijgekomen, doordat iemand die al een plaats had, een andere plaats heeft genomen. Diegene met het laagste volgnummer heeft de meeste rechten. Heb je op een plaats geboden en heb je die plaats toegewezen gekregen, dan lever je je nummer in.

Voorbeeld:
Klaas en Marie werden lid in maart 2002 en kregen nummer 200201 en 200202. Jeroen en Carla werden lid in mei 2002 en kregen nummer 200203 en 200204

In 2003 namen Klaas en Marie een plaats en behielden hun nummers 200201 en 200202. In 2004 namen Jeroen en Carla een plaats en behielden hun nummer 200203 en 200204.
In 2005 namen Klaas en Marie een andere plaats en kregen een nieuw nummer b.v. 200501 en 200502.
Zodra Jeroen en Carla een nieuwe plaats nemen, krijgen zij in dat jaar ook een nieuw nummer.

Als er na de veiling plaatsen overblijven, dan zijn dat ‘bestuursplaatsen’. Deze plaatsen kunnen door het bestuur voor 1 jaar aan iemand worden toegewezen. Het jaar daarop komt die plaats ook weer in de veiling.

Met vriendelijke groet,

Bart Doomernik
Secretaris Terreincommissie

1 reactie op “PLAATSVERDELING,HOE HET WERKT:”

  1. Renate Leenders

    Nou, dat is een keurige, heldere mail voor de nieuwelingen.

    De mail biedt duidelijkheid en zal onzekerheid bij nieuwe leden doen afnemen.
    Aldus de reactie van Christa van Bakel

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top