Recept mosselen

Na de mosselavond van zaterdag vroegen meerdere mensen me naar het recept. Nou, bij deze. Maar niet verder vertellen!

Nodig voor 2 personen:

  • 2 kilo mosselen, gewassen en schoongemaakt
  • roomboter
  • 3 sjalotten
  • 3 knoflookteentjes (meer mag ook)
  • 3 laurierblaadjes
  • Zwarte peper
  • Flink glas witte wijn
  • 250 ml slagroom
  • Flinke bos basilicum

Bereiding:

  • Snijd de sjalotten, knoflookteentjes en basilicumblaadjes fijn
  • Verwarm in een (mossel)pan een flinke klont roomboter
  • Zweet de sjalotten en knoflookteentjes aan in de boter. Laat niet bruin worden, dan wordt het bitter
  • Voeg de wijn en de laurierblaadjes toe en laat even koken
  • Voeg de mosselen toe alsmede de basilicum, slagroom en peper
  • Hussel alles goed door elkaar een paar keer
  • Breng alles aan de kook en hussel nog een paar keer tijdens het kookproces
  • De mosselen zijn klaar als ze allemaal open zijn.

Simpel toch? En een keer iets anders dan met soepgroenten. De smaak is raak!

En mocht je hierop willen variëren: gesneden rood pepertje toevoegen en in plaats van basilicum koriander gebruiken. Lekker Oosters smaakje.

Smakelijk,

Noël

Scroll naar top