Uit het bestuur

Afgelopen vrijdag, 4 juni was het bestuur weer bijeen. Hierbij een samenvatting van de voor alle leden interessante info.

Het uurtje-bestuurtje, dat eerst al voor 6 juni was vastgesteld, gaat een week naar achteren en komt daarmee op 13 juni. 6 juni zou samenvallen met de open dag. Hoewel Hertogstad niet had gezegd dat het terrein open was voor bezoekers waren er toch wel een paar belangstellenden aan de poort en hadden ook een paar leden gasten op bezoek.

De sauna gaat weer open. Een ploeg enthousiaste leden is bezig de sauna na een jaar stilstand weer grondig schoon te maken. Vanaf komende weekend kunnen we sauna gaan draaien. Houd de berichten daarover maar in de gaten.

Ook de haphoek gaat weer open. We starten hiermee ook komend weekend. Wel een verzoek aan de leden, of beter nog: geen verzoek maar een mededeling. We zitten nog steeds in coronatijd, dus houd je aan alle bekende coronaregels. Dat betekent voor ons ook: ga niet slepen met stoelen en maak geen grotere groepjes dan 4 mensen, denk aan de 1,5 meter en vooral: als je toch een stoel pakt en ergens anders neerzet, zet dan die stoel na gebruik weer terug op de oorspronkelijke plaats. Het is niet leuk voor de mensen van de haphoek of de barcommissie om na het einde van de haphoek een totaal verbouwd en uitgebreid terras terug te zetten. Dank aan alle leden voor de medewerking hieraan.
Overigens en om eerlijk te zijn naar alle leden: ook een paar bestuursleden hebben gezondigd tegen de coronaregels door op het terras aan te schuiven als er ergens wat leden bij elkaar zaten. Daarbij zijn de coronaregels overtreden. We hebben als bestuur de hand in eigen boezem gestoken en elkaar gezegd: we blijven er hoe dan ook zeer attent op dat we dit niet meer doen. We vragen immers ook aan de leden ok alle coronarels te respecteren. Laten we samen hopen dat op 30 juni, als er weer nieuwe versoepeling verwacht worden, we weer van wat meer vrijheden mogen profiteren.

Van twee leden die moeilijker ter been zijn kwam een verzoek of zij op het terrein de fiets mochten gebruiken. Hierin is toegestemd. 
De gemeente Den Bosch liet ons weten dat de kwaliteit van de Weteringstraat bekend was en hun aandacht had. Maar het staat nog niet hoog op de prioriteitenlijst van de gemeente. Wel zijn een paar wat grotere gaten in de weg door de gemeente gedicht.
Het bestuursstatuut is besproken en aangenomen. Het zal binnenkort op de website terug te vinden zijn. In het statuut staan gedragsregels en verplichtingen van bestuursleden. Dit is een nieuwe wettelijke plicht.
Door een paar leden is aandacht gevraagd voor het eerste stuk van de toegang naar het vijverveld. Dit was in de natte meimaand een dikke streep met blubber. We gaan kijken naar een oplossing om meer blubber te voorkomen zonder het karakter van het terrein te veel geweld aan te doen.
Verder is de vergadering van commissievoorzitters van 26 juni voorbereid voor zover het bestuur dat aangaat.
Van de kant van de beheerders waren er verder geen agendapunten of aandachtpunten.

Tot zover zodat een ieder weer op  de hoogte is.

Namens het bestuur
Ron Jansen

Scroll naar top