Waarom fluisteren ze toch al die mensen….?

 Ik ben nu zo’n 2 maanden voorzitter en wordt regelmatig op het terrein of bij mijn kampeerplaats aangesproken door leden. Het verrast mij steeds weer over het verschil in onderwerpen. Maar… één onderwerp springt er toch wel boven uit. Zeker een keer of zes ging dat over geluid.

Nou zal ik het maar eerlijk bekennen, ik vind zelf dat onze leden zo vaak fluisteren. Ik kan ze nauwelijks verstaan en zeg dan, hé, wat zeg je? Praat eens wat harder. En dan nog herhaal ik met, sorry hoor ik versta het niet, praat eens wat duidelijker. Nou heb ik een gehoorapparaat maar…… dat moet je dan wel in doen.

Het is heel vervelend, als je zo ongeveer de zestig bent gepasseerd, zijn er veel mensen bij wie het gehoor wat minder wordt en dat soort mensen hebben wij er heel veel van op onze camping, echt heel veel.

Waarom praten al die mensen toch zo hard….?

 Ik ben nu zo’n 2 maanden voorzitter en wordt regelmatig op het terrein of bij mijn kampeerplaats aangesproken door leden. Het verrast mij steeds weer over het verschil in onderwerpen. Maar… één onderwerp springt er toch wel boven uit. Zeker een keer of zes ging dat over geluid.

Nu zal ik het maar eerlijk bekennen, ik vind dat dat onze leden zo vaak hard praten. Het knettert gewoon en ik zeg dan ook regelmatig, sssst kan het wat zachter. Dat komt ik heb een gehoorapparaat in en dan klinkt geluid vaak extra hard.

Het is heel vervelend, als je nog jong bent, of gewoon als oudere je oren nog prima werken. Dan hoor je alles zelfs hele zachte geluiden.

????????

Ik voel de spanning groeien, leden die zich ergeren aan hard praten, radio’s of televisies, maar ook hard stemgeluid wat later op de avond. Of mensen die worden aangesproken omdat ze teveel geluid produceren. Voor beiden heel vervelend. Dat valt toch wel mee zal je denken, ja dat denk ik ook, maar je zal maar behoren bij die groepen die last hebben van fluisteren of hard praten dus bijna niks horen of bij wie het knettert in de oren.

Iedereen komt hier voor zijn plezier de één met en de ander zonder geluid. Vooral voor hun rust. Alsjeblieft heb begrip voor elkaar, we zullen er samen mee om moeten gaan. Kijk elkaar eens recht in de ogen en vertel hoe je het ervaar, deel de dag in jij een uurtje stilte en de ander een uurtje rust. Ik zeg maar wat. Het maakt het verblijf voor iedereen een stuk aangenamer.

Doen hé want hier wil ik niet meer over aangesproken worden. Bedankt.

Henk Blankestijn.

 

Scroll naar top