Niet iedere week.

Na dit toch wat koelere weekje toch nog maar een bericht, hoewel ik het prettig vind het contact met onze leden te onderhouden, verwacht ik niet dat dit een wekelijkse rubriek gaat worden. Maar toch ook voor de “thuisblijvers” onder ons, is het denk ik fijn nog wat van de camping mee te krijgen.

Er viel niet veel regen en het gras slokte iedere spatje op. Toch kleurde het gras heel voorzichtig iets groener. Maar voor maaiwerk hoef je nog niet naar de camping toe te komen. De struiken en afscheidingen groeien flink door, daarom is het een genot om te zien hoe die enkeling die wel aanwezig is, bezig is om ons groen op het terrein te onderhouden.                                                Afgelopen zaterdag zijn zo’n acht leden druk geweest met het schoonmaken van ons zwembad. Sjon en Roy hadden al wat voorwerk gedaan, waardoor de gehele klus zo rond 14.00 u. was geklaard. Het vullen, inlaten van water, kon beginnen en zondagmiddag bij ons vertrek naar huis was het bad al voor de helft gevuld. Dit betekent niet dat we er al gebruik van kunnen maken want eerst moeten er nog wat technische zaken worden geregeld. Maar hopelijk is het komend weekend zover.

Zaterdagochtend mocht ik aanwezig zijn bij de vergadering van de activiteitencommissie. Er waren nieuwe leden en natuurlijk Marcella de nieuwe voorzitter, we wensen hen veel succes. Het is verrassend ondanks Corona wat er nog allemaal mogelijk is (zie elders in de nieuwsbrief). Aan het eind werd afscheid genomen van Anneke die jarenlang het knutselwerk van de jeugd heeft verzorgd, ook namens alle leden bedankt Anneke en het beste.

Bestuursvergadering.

Zondagochtend, 10.30 u. onze eerste reguliere bestuursvergadering.  Met een beperkte agenda werd het toch nog 13.45 u. voor ik de vergadering kon sluiten. Dat moet beter maar het is ook even wennen.

Fijn was het om te horen dat alle bestuursleden inmiddels de eerste, soms nog voorzichtige maar ook al vergaande contacten, met de diverse commissies hebben gehad. Nogmaals spreek ik hier uit graag aanwezig te willen zijn bij een commissievergadering. Maar een nog grotere wens COMMISSIES laat wat van je horen in de nieuwsbrief.

De notulen van 17 mei werden goedgekeurd en zullen de komende week op ons ledengedeelte van de website te lezen zijn. Er was ook nu weer hard gewerkt, nagenoeg alle punten op de actielijst konden worden weggestreept. De ingekomen stukken waarin opgenomen het verslag van de NFN voorzittersvergadering werden behandeld. Opmerkelijk maar echt heel fijn was de reactie van één van onze leden op mijn stuk in de nieuwsbrief van vorige week. Het ging daarbij over het waterwinningsgebied waarin ik ons terrein veronderstelde. Dat bleek onterecht ons terrein ligt op de rand van een grondwaterbestemmingsgebied. Met een complete uitleg hoe het precies zit werd het  bestuur deskundig geïnformeerd.

Daarna kwamen natuurlijk de Corona maatregelen weer aan de beurt. Inmiddels is ons terrein nagenoeg volledig Corona proef. Met het openen van het zwembad en vanaf 1 juli de toiletgroepen lijkt het er op dat het weer leefbaar wordt. Natuurlijk wel op 1,5 mtr.

Met betrekking tot de Herverdeling ligt er inmiddels een brief en tekening bij de gemeente. Na telefonisch contact verwachten we dat een antwoord een kwestie van weken is.

 

 

De financiën vallen voorlopig binnen de begroting. Er zijn wel verschuivingen door Corona, daar geven we meer aan uit, maar op diverse plaatsen zijn er ook lagere kosten. Helaas in het voorjaar waren er minder inkomsten van onze gasten; echter voor het zomerseizoen loopt het inmiddels al aardig vol. Van de ARBO commissie komt het bericht dat bij het fort een extra investering noodzakelijk is met betrekking tot het valgevaar bij het nieuwe speeltoestel. Al is het nog in onderzoek en worden inmiddels offertes aangevraagd, we verwachten dat de kosten richting de  5000,00€ gaan.                                                                                                                                                   Vorige keer al de vermelding dat het plaatsgeld zo keurig op tijd wordt betaald, wederom met onze complimenten. Slechts 11 leden moeten nog betalen, ben jij het misschien? VERGETEN of is het er tussendoor geslipt? Kijk het alsjeblieft even na.  

Regelmatig horen wij als bestuur mensen klagen over onze Wifi verbinding, alhoewel ook hier weer de meningen zeer verdeeld zijn. Nou is het natuurlijk zo dat je niet klaagt als je een goeie verbinding hebt, maar met een mindere verbinding heb ik daar alle begrip voor. Al is onze verbinding inmiddels misschien wel 100x beter dan 5 jaar geleden het blijft ons achtervolgen. We beginnen nu met een schone lei, automatisering heeft een nieuwe voorzitter Paul trekt daar nu de kar. Gelukkig heeft Bert, nog steeds herstellend van Corona toegezegd, hem te steunen en te informeren, hartstikke fijn Bert. Let wel!! Al is de weg lang er blijft gestreden worden naar verbeteringen.

Vrijdagavond 3 juli hebben we de volgende bestuursvergadering, de maandag er op hoop ik jullie weer te informeren.

 

Henk Blankestijn.

Scroll naar top