Plaats verdeling 2020

 

Elk jaar is de plaats verdeling een van de grootste happening van Hertogstad.

Zeker dit jaar met alle nieuwe plaatsen zou het een drukte van jewelste geweest zijn in het Pluuf. Er waren 42 aanmeldingen van leden die op zoek waren naar een nieuwe plek, dan alle leden die benieuwd zijn en altijd komen kijken, het Pluuf zou te klein geweest zijn, we zouden met de benen buiten gehangen hebben.

Ook bij dit gebeuren zorgde corona ervoor dat het anders georganiseerd moest worden. 2020 blijft een raar jaar.

Ik begin met de complimenten aan de terreincommissie en beheerders,      wat een goed doordacht plan en wat een ordelijkheid, precisie en systematiek wat betreft de te veilen plekken en de beperkingen die corona vereisen. Het mooie is dat er nog maar 13 herverdelingsplekken over zijn. De herverdelinscommissie heeft dit , na de A.L.V. waarin hun plan is aangenomen, al gehalveerd. De automatiseringscommissie had het voor elkaar gekregen dat iedereen thuis via You Tube toch mee kun kijken, chapeau.

Er waren gereserveerde parkeerplaatsen voor alle leden die zich ingeschreven hadden en nummer 1, Carla,  kreeg bij binnenkomst het bordje 1 en stond op parkeerplaats nummer 1 en zo verliep dat dus tot en met nummer 42,  Hein en Theresi v.d. Straaten

Carla mocht als eerste naar binnen, via de oase waar ook al verbinding was met het Pluuf waar de veilingmeesters zaten, mocht ze naar de tafel lopen in het Pluuf en haar voorkeur doorgeven. Ter plekke kreeg ze daar nog de gebruiksaanwijzingen en toelichting op de gekozen plaats. De keuze werd meteen op de You Tube link gezet zodat iedereen thuis mee kon kijken. Bye the way, het systeem was zoveel  simpeler door nummer 1 als eerste te laten kiezen. Carla kon weer terug naar de parkeerplaats.

Daarna werd nummer 2 verwacht,  etc. en dat dus 42 keer.   Ondertussen stonden er op de parkeerplaats leden te praten,                                                  

koffie te drinken wat door Martien werd uitgedeeld en zaten er ook mensen in de auto om via You Tube te strepen en te duimen of dat  hun begeerde plekje niet gekozen werd door iemand die een hoger nummer had.  De motor stationair om warm te blijven want het was echt wel fris buiten.  Aan John kunnen we zien dat er in de afgelopen tijd veel stressmomenten zijn geweest, hij heeft haar gekregen die ook helemaal wit zijn geworden.  

Er kwam nog een tweede ronde maar voor maar één koppel wat betekent dat iedereen in de eerste ronde een keuze heeft kunnen maken.

Volgens mij heeft iedereen een plaats naar tevredenheid kunnen bemachtigen. Allemaal gefeliciteerd en succes met het inrichten van je plek. 

Om 13.00 uur was het hele festijn afgelopen,

De volgende plaats verdeling zal heel wat kleiner zijn en minder spectaculair maar hopelijk wordt deze wel weer in het Pluuf gehouden. Als de plaats verdeling 2021 er is hebben veel leden al een seizoen lang hard gewerkt aan hun nieuwe plaats en genoten daar, ook de onrust zal het komende seizoen, nu er knopen doorgehakt zijn, aanzienlijk minder zijn.

Na de plaats verdeling heb ik nog een rondje over het terrein gemaakt en gezien hoe hard er al gewerkt is maar daar een ander bericht over met foto’s ergens in de komende weken.

Nogmaals dank aan allen die deze plaats verdeling mogelijk hebben gemaakt.

 

Wil van de Laak.

1 reactie op “Verslag plaats verdeling 2020”

  1. Peter Beekmans

    Heel mooi dat ook alle deelnemers, perfect optijd waren. En dat ze wisten wat ze wilde.
    En zeker goed voorbereid waren. En ik de uitleg mocht beperken.
    Een APLAUS voor alle deelnemers
    Groetjes Peter

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top