Liedjes zingen en spelletjes spelen
Zondag was het een keertje in de ochtend i.p.v. in de avond. Een echte traditie op het Vinkel is dat Wies fluit bij de vijver. De kinderen vinden het altijd leuk om gezellig samen te zingen en wat spelletjes te spelen.

Hebben jullie de vliegers gezien boven het Vinkel?
Afgelopen zaterdag zijn er wel 18 vliegers gemaakt door de kinderen op het Vinkel.
Van een vuilniszak is er op met behulp van een patroon het model van een vlieger gemaakt.
Een aardige buurman van de tafeltennishal heeft nog even snel de stokjes gezaagd om het vliegertouw op te rollen.
We hadden een touw nodig van de tafeltennishal tot het eerste waterkraantje. De groten hielpen de kleintjes en andersom en zo zijn er 18 mooie vliegers gemaakt. Na al het harde werk moesten ze natuurlijk uitgeprobeerd worden. Gelukkig stond er een windje waardoor er gevliegerd kon worden.

 Levend stratego en water halen
Vrijdagavond was het heerlijk warm dus wilden de kinderen graag nog een spelletje met water spelen. Ze hebben een kamelen watergeef race gehouden. Daarna was het tijd voor levend stratego. De vlag werd goed verstopt maar uiteindelijk toch weer terug gevonden.

 Lekkere pannenkoeken, spelletje en dansen op muziek
Woensdag middag was een ideale kindermiddag. Na het eten van een paar lekkere pannenkoeken zijn er bij het Pluuf nieuwe spelletjes uitgeprobeerd. In de avond is er door een paar moeder,s die stonden te kamperen bij de vijver, een spontane dansavond georganiseerd. Het was een gezellige boel bij de vijver. Zo gezellig dat ze het donderdagavond gewoon nog eens over hebben gedaan.

Miranda

Scroll naar top