De kosten van de vuilafvoer, mag het een beetje minder?
Misschien weten jullie het wel: vuil afvoeren is een dure maar tegelijkertijd onvermijdelijke bezigheid.
We hebben dit jaar al  voor zo’n € 6300 rekeningen betaald aan de Milieu service.
Dat is al weer een aardig bedrag voor de korte tijd dat we open zijn, vanaf half juni.
Wij bieden hier de mogelijkheid van vuilafvoer op het terrein, dat is best fijn. Bij mij thuis moet ik zelf op de rest en groen na, alles (papier, glas en plastic) naar een verzamelpunt in het winkelcentrum brengen.

Maar er hangt een prijskaartje aan deze service:
Voor het legen van de containers voor het restafval betalen we €188,- per keer.
En zo’n container zit zó vol, zeker als er grote voorwerpen zoals rollen vloerbedekking en tuinstoelen (echt waar, ik heb het zelf gezien!) in worden gestopt. Dat soort spullen hoort natuurlijk niet thuis in een campingcontainer maar bij het grofvuil in je woonplaats.
Het zou fijn zijn als de container alleen wordt gebruikt voor het campingafval wat je echt op dat moment kwijt moet. Misschien kan je het zakje als je toch naar huis gaat, even achterin je auto zetten?
Dan het plastic: daarvan zijn de kosten € 68,- per keer. En zo’n bak is heel snel vol. Let er s.v.p. goed op wat erin moet, niet alles mag. Bijvoorbeeld geen plastic stoelen en ook geen piepschuim.  Wist je dat we een boete moeten betalen als er verkeerde materialen in zitten? Misschien kan je zo’n zakje ook wel mee naar huis nemen en in je eigen container gooien?
Het glas kost € 30,- per keer, dat valt dan in verhouding weer mee. We zien wel al steeds meer wijn in pakken i.p.v. glas, dat geeft minder restafval.
Het karton bedraagt € 25,- per container. Die is ook snel vol, dus maak alsjeblieft de dozen klein en plat. Dat scheelt veel ruimte.

Laten we met zijn allen proberen de kosten wat naar beneden te brengen, dan kunnen we dat geld aan andere (leukere) dingen besteden.

Anne de Neyn

Scroll naar top