Nieuwsbrief week 10 aug tm 16 augustus kinderactiviteit


water spuitende eenhoorn en zeep glijbaan

Door het warme weer ingegeven was er een spontane actie om de eenhoorn op te blazen en aan te sluiten op de waterkraan. Ook werkt de zeepglijbaan uit de garage gehaald. We hadden geen zeep maar dat was snel opgelost met een rondje langs het veld. De Vinkelaarden doneerde spontaan hun schoonmaakmiddelen toch veel te warm om te poetsen. De kinderen vonden het geweldig om lekker te glijden en te glibberen.

DJ Mike bij het veld op het zwembad   

 

Hebben jullie de vliegers gezien boven het Vinkel?

Afgelopen zaterdag zijn er wel 18 vliegers gemaakt door de kinderen op het Vinkel. Van een vuilniszak is er op met behulp van een patroon het model van een vlieger gemaakt. Een aardige buurman van de tafeltennishal heeft nog even snel de stokjes gezaagd om het vliegertouw op te rollen. We hadden een touw nodig van de tafeltennishal tot het eerste waterkraantje. De grote hielpen de kleintjes en anders om en zo zijn er 18 mooie vliegers gemaakt.
Na al het harde werk moesten ze natuurlijk uitgeprobeerd worden.
     

Gelukkig stond er een windje waardoor er gevliegerd kon worden.

 

Levend stratego en water halen

Vrijdagavond was het heerlijk warm dus wilde de kinderen graag nog een spelletje met water spelen. Ze hebben een camelen watergeef race gehouden. Daarna was het tijd voor levend stratego. De vlag werd goed verstopt maar uiteindelijk toch weer terug gevonden.

Lekkere pannenkoeken, spelletje en dansen op muziek
Woensdag middag was een ideale kindermiddag. Na het eten van een paar lekkere pannenkoeken zijn er bij het de Pluuf nieuwe spelletjes uitgeprobeerd.
In de avond is er door een paar moeders die stonden te kamperen bij de vijver een spontane dans avond georganiseerd. Het was een gezellige boel bij de vijver. Zo gezellig dat ze het donderdag avond gewoon nog eens over hebben gedaan.

Miranda

 

Scroll naar top