Wellicht heeft een aantal mensen die zich al hebben opgegeven voor de werkweekenden de vraag: kan en mag ik werken in deze tijd?

Het antwoord is: ja. Werkweekenden mogen doorgaan. Er zijn natuurlijk wel coronaregels die we in acht moeten nemen. Als volgt:

 1. mocht je je niet lekker voelen, koorts hebben, moeten hoesten of zo: meld je af en blijf vooral thuis.
 2. we hebben er voor gezorgd dat er per werkdag niet meer dan 10 mensen aan het werk kunnen deelnemen.
 3. we gaan het werk op het terrein allemaal in tweetallen doen. Geen grotere groepen dus. Het werk is allemaal buiten. Daar is het coronarisico ook al kleiner dan wanneer je met meerdere mensen binnen zit.
 4. Om drukte en risico’s te voorkomen, vooral in de gebouwen, gelden de volgende regels:
  – Pluuf en Oase zijn tijdens de werkweekenden gesloten voor iedereen die niet aan de werkweekenden meedoet op de tijden dat er mensen van de werkweekenden in Pluuf en Oase kunnen zijn. Dat betekent concreet: anderen dan de werkers en coördinatoren daarvan komen NIET in Pluuf en Oase tussen 09.30 en 10.00 uur, tussen 12.00 en 13.00 uur, tussen 14.15 en 14.45 uur en tussen 15.45 en 16.30 uur. Op andere tijden ben je welkom. Of ga lekker koffie drinken bij je eigen caravan.
  – Draag in Pluuf en Oase altijd een mondkapje, als je ergens loopt of staat. Het mondkapje kan af als je aan een tafeltje zit om wat te eten of te drinken. Het kapje gaat dus weer om als je even naar het toilet moet of koffie of soep gaat halen.
  – Zorg ervoor dat je altijd de bekende 1.5 m van een ander af blijft, bij lopen en bij zitten aan tafel.
  – zorg dat je je handen ontsmet als je Pluuf of Oase binnengaat.
 5. We zorgen ervoor dat de toiletten, ook in het Badhuis, ook al tijdens de werkweekenden regelmatig schoon worden gemaakt.

Op deze manier kunnen we veilig en binnen de landelijke normen voor de coronabestrijding ons werk doen.
Voor alle werkers in de werkweekenden: succes ermee en geniet van het samenzijn op ons mooie terrein.

1 reactie op “Werkweekenden en corona”

 1. Marry Koet

  Hallo Diny, , Je krijgt een nieuwe knie denk ik?29 december heb ik een nieuwe knie gekregen, maar het valt tegen.
  Heel veel oefeningen doen en nog steeds pijn maar dat had de orthopeed tegen mij gezegd. In huis kan ik nu zonder krukken lopen maar buiten niet. Probeer een rollator te krijgen as je spullen uit de keuken wilt menemen kun je daar op zetten.
  Succes met revalideren.

Laat een reactie achter

Scroll naar top