Er is ooit sprake geweest van de aanleg van een metrostation op ons terrein (nieuwsbrief: Lijn 17C, 17 juni 2019). Bleek later niet zo: er werd door een aantal leden hard gewerkt aan de riolering. Verbaasd keek ik dan ook een week of twee, drie geleden naar een enorm gat achter het kinderbadje. En niet alleen een gat. Er was ook nog sprake van een soort toegangskanaal richting badje. En een enorme hoop.

Zou er toch sprake zijn dat, na diverse inspraakprocedures er, er toch nog een station richting Den Bosch en Oss gaat komen?
Of, en dat leek mij een veel logischer gedachte: de mol was nog niet klaar met zijn werk. De mol die afgelopen zomer zo heeft huisgehouden op ons terrein. Oké het was maar een weekje. Maar toch was er niet om hem (dat wisten we later pas) heen te gaan. Menig deelnemer aan de jeugdweek zal ’s nachts badend in het zweet uit een vervelende droom zijn gekomen. Dat krijg je als je voortdurend gemold wordt. Zou die mol doorgeschoten zijn in zijn belevingen. Kan het zijn dat het molsyndroom tussen zijn oren is gaan zitten? Of zint de mol op wraak? Immers heb ik het gewaagd hem een Moegel te noemen (nieuwsbrief 30 aug. 2021)… Vluchtig ben ik een dezer dagen de mol tegengekomen toen hij bezig was een geschikte deur te vinden in het toiletgebouw om daarachter een andere hoop te produceren. Enig bovengronds teken van leven dus. Een eveneens vluchtige groet kon er vanaf. Dus denk ik ook dat ik het thema wraakgevoelens gevoeglijk kan schrappen! Hoewel ik, nu ik er wat meer over nadenk en me wat meer in de molmaterie (van onze zomermol) heb verdiept, komen er toch wel wat vraagtekens. De “gelauwerde” vroeg tijdens zijn molschap (dewelke ik toen absoluut niet doorhad) voortdurend “Hoe heet jij ook alweer?” Kan een spelletje geweest zijn. Kan deel hebben uitgemaakt van één van de moleigenschappen. Mocht dat allemaal zo zijn: goed gedaan jochie! Maar ik denk dat ik toch wat dichter bij de waarheid zit, als het dit keer gaat om verdere werkzaamheden aan het riool. Niet door leden, maar dit keer door het bedrijf van de Velden riolering. En de grote hoop bij het zwembad was veroorzaakt door onze nijvere schilders, bewakers, hoeders, wieders, zwembadschoonmakers en dit geval gravers: de beheerders!

Gert Tiele

Scroll naar top