Afgelopen vrijdagavond 10 juli behoorden wij bij de uitverkorenen die aan mochten schuiven in het pop-up restaurant La Terrasse. De hele dag zagen wij Noël en later ook Pim en José al bezig met de voorbereidingen voor ons 3 gangenmenu en het schoonmaken en inrichten van het restaurant.
Toen we aankwamen om 10 voor zessen, we waren notabene de eersten, kregen we een schitterend ontworpen menukaart overhandigd, de kosten waren deze avond ouderwets contant vijftien euro.
We mochten zelf uitkiezen waar we gingen zitten met de opmerking dat we tafel 1 waren. In verband met Corona werd er niet aan tafel geserveerd, ieder stel zat ook 1,5 mtr. uit elkaar. Je tafelnummer werd afgeroepen en vervolgens kon je de opgemaakte borden afhalen. De outillage van de ”kookploeg” was uitgebreid met een ware professionele oven en prachtige borden.
Het begon al met een prima sfeertje, prachtige schilderijen van Noël aan de wand, iedereen met zijn eigen wijntje, biertje of drankje en bestek. Natuurlijk werd er eerst een dronk uit gebracht op elkaar en het succes van de avond, daarna opende Noël de avond. Hij lichtte de gang van zaken en het menu toe. Alleen de uitleg over de gerechten deed ons het water al in de mond lopen.
De starter: Een taartje van Rode Biet exact goed van smaak samen met de geitenkaas en crème fraiche een heerlijke combinatie.
Hoofdgerecht: Echt een boord vol, een fantastische gestoofde lamsbout, persoonlijk heb ik ze zelden zo groot en smaakvol gezien. Een gepofte knoflook om de buren van je af te houden (hoewel die aten ook mee) met in de lengte doorgesneden snijbonenspaghetti en enige exclusieve groenten maakte het gerecht compleet.
Dessert: Balsamico en zwarte peper wat moet dat worden dachten we. Maar dan komt kennis en kunde bij elkaar gecombineerd met de aardbeien, slagroomijs af gestrooid met wat amandelachtige koekkruimels was dit een fantastische afsluiter.
Met een diepe buiging en een geweldig applaus bedankten we Noël, Pim en José. We wisten niet welk talent wij in huis hebben op ons terrein. Wat hebben 20 van onze leden en gasten genoten van dit diner.
Nogmaals namens alle 20 bedankt. Succes met de volgende 3 avonden.
Elly en Henk Blankestijn.
P.s. Ook de afwas en het opruimen stond natuurlijk op het menu. Na een kwartiertje, was alles weer aan de kant.
TIP: ben je met een groep of zit je aan tafel met zijn vieren zorg dan dat je opeenvolgende tafelnummers hebt. Hoewel het uit serveren echt niet lang duurt is het toch prettig als je nagenoeg gelijktijdig aan een gerecht begint. Ruil desnoods je tafelnummer met anderen.

       

Henk

Scroll naar top