Tja, dat hebben we niet zo vaak.
Normaal is er in de winter weinig te beleven op onze mooie camping (m.u.v. de werkweekenden en 1x per maand sauna) maar nu, na de herindeling en ondanks de corona maatregelen is er elke dag wel activiteit.
Hoewel wij nogal sceptisch waren over de plannen van de herindeling zijn we er nu toch erg blij mee!
Direct na de plaatsverdeling heeft Bart een app-groep gemaakt met de naam 2e JEUGDVELD Hertogstad, zodat we met alle 5 nieuwe plaatsen goed kunnen overleggen. Super!
Kort na de plaatsverdeling zijn mijn buurman Bart en ik van start gegaan om van het jeugdveld mooie vaste plaatsen voor ons te creëren. Bijna elke keer als ik er was dan was Bart er ook.
Het begon met frezen, harken, harken en harken (egaliseren). Daarna ons tegelplateau uitzetten en uit laten graven, jongens bedankt hiervoor! Wit zand er in, stroomaansluiting bepalen, geul graven en stroomkabel erin.  Daarna tegels er in en weer harken.
Deze 3 zinnen betekenden wel vele dagen en uren werk!
Hierna een geul graven voor de beplanting, compost erin en in overleg planten uitzoeken. De liguster die ik vorige week had geplant was al door de konijnen afgevreten. Samen hebben we mooie grote struiken uitgezocht met hopelijk van de zomer mooie bloemen erin. Afijn, na het planten weer harken om straks als de temperatuur goed is de grasmatten zo vlak mogelijk te kunnen leggen. 
Afgelopen donderdag fiets ik rond 9:30 uur naar de tuinder zo’n 6 km verderop en in de bossen staken 3 reeën vlak voor mijn fiets de weg over, prachtig! Diezelfde middag rijd ik met enkele planten naar de camping en bij het passeren van het riviertje de Leigraaf zie ik een klein vogeltje op ’n hek zitten, dus auto parkeren en voorzichtig benaderen.
Maar plots vliegt de prachtige ijsvogel weg. Voordat ik bij de camping ben zie ik nog 2x een zilverreiger en enkele buizerds en op de camping heb ik natuurlijk steeds weer gezelschap van de roodborstjes. Wat kan zo’n dag toch mooi zijn!
Bert Mulders

Scroll naar top